Deathstalker som nu även den fått färger har kommit in på redaktionen för test och ett slimmat tangentbord är det, frågan är bara hur mycket mer kan det erbjuda mot sina konkurrenter.

Deathstalker har funnits med i leken ett tag men nu har Razer presenterat en Chrome-version av detta tangentbord där man än idag behålla den slimmade designen som även knapparna behåller de slimmade men ändå behåller sin storlek.

Som vanligt kommer även Deathstalker Chroma förpackat med en design som tar ens uppmärksamhet och även nyfikenhet, kanske t.om så långt så att man vill köpa produkten. Ingen av oss på redaktionen har tidigare använt sig eller ens sett ett Deathstalker förens nu där får första reaktion var den slimmade designen men även att det på något sätt känns ”billigt” till materialvalet. Knapparna har sin snygga design som även är slimmade med Razers font, men det känns inte bra när vi knappar på tangentbordet och kör på vårt ”låtsas skrivande” innan vi kopplar in det.

Vi valde att inte koppla in detta tangentbord i en Windows maskin utan istället testa det på en Mac då det står att det ska vara kompatibelt även med mac och se hur bra alla funktioner och egenskaper som tangentbordet har funkar på en mac. Koppla in de, göra det som krävs för att OS X ska känna att det är ett tangentbord, efter det ladda hem Razer Synapse som är mjukvaran för alla produkter från Razer där man även kan spara sina inställningar på sitt konto (molnet) och enkelt komma åt dom genom en enkel inloggning.

Efter installerat allt och ställt in det som vi vill ha det gick det smärtfritt utan några som helst buggar eller att OS X skulle klaga på tangentbordet. I Synapse kan man bland annat släppa in snabbtangenter eller om man vill att färgskiftningen ska vara annorlunda m.m. Ett program som behövs och som även gör att tangentbordet hålls uppdaterad med senaste mjukvaran med några enkla knapptryck.

Chroma som det är färger i fokus på Razers produkter fick oss att tänka på en sak som vi kan göra med vårt Razer Blackwidow Chroma men inte med Deathstalker och det är att ha fler möjligheter till hur tangentbordet ska lysa, helt enkelt flera valmöjligheter. Vi vet att i Blackwidow Chroma så har varje knapp sin egna lysdiod som lyser upp knapparna vilket gör att valmöjligheterna blir betydligt fler och som vi saknar lite hos Deathstalker.

Men nog om allt som har med mjukvara att göra, hur är tangentbordet att skriva på och att använda för t.ex spel?

Första spelet som vi testade blev CS:GO där med den slimmade designen funkar att spela men känns inte optimalt och eftersom det oftast handlar om snabba knapptryck så är det långt ifrån samma känsla som man får från ett mekaniskt tangentbord. Desto bättre var spelet för MOBA spel såsom DOTA 2, HoTS och LoL som alla inte är beroende av snabba klick utan istället många och där musen i sig är i stort fokus.

Vi säger inte att det inte är möjligt att spela FPS spel med Deathstalker Chroma men vi skulle hellre rekommendera ett mekaniskt tangentbord, något som även Razer tagit fram med sina egna brytare som gör ett helt utmärkt jobb.

Mekaniska tangentbord är något som blir allt vanligare och något som vi på redaktionen helt enkelt inte kan vara utan egentligen när det gäller både skrivande eller spelande. Många av oss spelar mycket FPS-spel såsom CSGO och Battlefield där vi snabbt är överens om att just mekaniska tangentbord är perfekt för detta ändamål.

Tangentbord anpassade för just spel brukar oftast ha en massa extra programmerbara knappar som enligt min personliga åsikt bara är i vägen och något men i stort sett aldrig använder fastän vi vet att det kan underlätta en hel del. Razer har tänkt om lite och istället gjort så att man kan kombinera vilka knappar man vill genom att aktiva macro-setting på tangentbordet genom ett enkelt knapptryck på F9 och via Synapse kan man konfigurera hur man vill och vad man vill att dessa olika kombinationer ska göra, kort och gott så har vi inte en massa extra knappar som bara är ivägen utan istället kan vi utnyttja hela tangentbordet för detta.

En annan stor fördel vi såg med detta tangentbordet nu är att det t.ex inte finns några öppna ytor mellan tangenterna vilket gör att det blir betydligt mycket lättare att rengöra tangentbordet, något som kanske inte många tänker på med våra tangentbord idag får vara med om en hel del och blir lätt väldigt smutsiga och fulla med bakterier.

deathstalker-chroma-betyg

Omdöme

Razer Deathstalker Chroma är utan tvekan ett bra tangentbord, men om det är värt sina ca 1 200kr är väldigt tveksamt då man kan få ett bra mekaniskt tangentbord med liknande om inte fler funktion är detta Deathstalker. Bra-stämpel var det nog inge tvekan om men mycket mer än så har vi svårt att ge först och främst priset är alldeles för högt enligt vår mening med tanke på att kvalitén inte alls känns som att vara i samma klass som t.ed Blackwidow eller deras mikrofon Seiren som helt klart håller en hög kvalitetskänsla.

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Slimmad
  • Mjukvaran
  • Både Windows och Mac kompatibelt

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Kvalitetskänslan
  • Priset

[/column]

Tidigare artikelNyhet: När och hur mycket kommer Gear S2 kosta?
Nästa artikelNyhet: Creative visar upp nya gamingheadset

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn