Fler rykten tyder på att vi kan se fram emot en kraftfull uppdatering av Nexus-serien under oktober/november.

Uppdatering #4

@Evleaks har dykt upp igen för att släppa den första renderade bilden av Nexus 6. Mobilen på bilden nedan påminner en hel del av vad som sagts och att @evleaks släpper en trovärdig bild dagar innan väntad lansering är inget vi tvivlar på. Så här nedan har ni Nexus 6 (med största sannolikhet).

nexus6

Uppdatering #3

Inatt ”råkade” Google publicera ett par ”Ad’s” på deras android.com-domän som tyder på en större Nexus. De togs bort snabbt efteråt, men som vanligt var det någon som han spara ner klippen. Nedan ser ni ett av de klipp som togs bort från android.com. Den 15 alt. 16 oktober sägs Nexus 6 visas upp, så troligtvis var detta något som slant ut på internet någon dag för tidigt.

Uppdatering #2

Nya uppgifter från Android Police (AP) bekräftar nu att Shamu är nästa Nexus och att vi kommer få en 5,9″ QHD-skärm. De tidigare rykten, som nämns nedan, stämmer alltså relativt bra överens med vad vi kommer få se, enligt AP. För de som hoppas på en mindre modell får fortfarande gå i ovisshet då AP inte fått någon klarhet i detta ännu, dock fortsätter rykten spridas om en 5,2″ modell.

Android 5.0 och dess design

Förutom en bekräftelse av hårdvaran så kan de också bekräfta att nästa version av Android är Android 5.0 vilket är den första ”stora” uppdateringen av Android på ett par år (sedan Android 4.0, Ice Cream Sandwich). Den senaste bilden av Nexus 6 (bilden ovan) visar också designdetaljer som förändrats på, bland annat, ikonerna för telefoni och Google Play, vi ser också att meddelande-appen är tillbaka, såvida detta inte är en ny version av Hangout då Hangout inte syns till på startskärmen. Uppe i notislisten ser vi också heltäckande ikoner för mottagning och batteri, till skillnad från de uppdelade som fanns i tidigare versioner av Android.

Något exakt datum för Nexus 6, eller Android 5.0, finns fortfarande inte och Google har inget inplanerat event än så länge.

Uppdatering #1

Det har nu dykt upp en till bild på vad som sägs vara den kommande Nexusmodellen. Bilden visar baksidan av den 5,9″ telefonen som går under namnet Shamu och sägs vara Nexus 6 bredvid den betydligt mer kända LG G3. LG G3 har en 5,5″ skärm med väldigt tunna kanter runt skärmen, så att Nexus 6 har en 5,9″ skärm kan troligtvis stämma rätt bra. Man ska även lägga till att Nexusen påstås ha frontmatade stereohögtalare vilket tar upp lite extra plats på höjden.

Här ligger den ryktade Nexus 6 (till vänster) bredvid LG's G3 (till höger)
Här ligger den ryktade Nexus 6 (till vänster) bredvid LG’s G3 (till höger)

Källa:
Droid-life

Under natten så har 9to5 Google publicerat ny information om den kommande Nexus 6/X, de säger nu att de kan bekräfta de tidigare rykten som spridits om Nexus 6 vilket gör att vi kan vänta oss ett kraftpaket. I regel lanseras det nya Nexus-telefoner under hösten, runt oktober, vilket också gäller i detta fallet. Nexus 6 väntas lanseras under oktober för att sedan släppas i november, detta skiljer sig en hel del från LG’s Nexus 5 som Google publicerade på deras hemsida tillsamman med Android 4.4 utan något specifikt event.

Design

När det kommer till utformningen så kommer den bli, enligt 9to5 Google, väldigt annorlunda mot Nexus 5 och nu se ut som en förvuxen Moto X. Ja det stämmer, i år är det Motorola som står för Nexus-telefonen. Förhoppningsvis hjälper Google till med tillverkning och logistik så Nexus 6 sprider sig mer än Motorolas aktuella telefoner som är något begränsade till ett fåtal länder.

På framsidan har vi inga fysiska knappar, däremot hittar vi två frontmatade stereohögtalare, volymknapparna har åkt ner en bit jämfört med Moto X och sitter nu mer i mitten av telefonen, detta beror troligtvis på att Nexus 6 är betydligt större än Moto X. På baksidan hittar vi en 13MP kamera med en fingeravtrycksläsare under, där Motorolas logga vanligtvis sitter. Detta påminner lite om HTC’s lösning på deras HTC One Max som också hade en fingeravtrycksläsare på baksidan, vi får dock hoppas denna är bättre än vad HTC’s är.

Hårdvara

Nexus-serien är känd för att ge mycket krut för pengarna, nu har 9to5 Google inte fått reda på något pris men vi kan nog räkna med en prislapp på runt 4000-5000 kronor. Hårdvaran i sig påminner en del om Samsung’s Galaxy Note 4, de har bland annat Qualcomm’s senaste Snapdragon 805, 3GB RAM och en skärm på härliga 5,92″ med upplösningen 2560 x 1440 (QHD).

Den stora 5,92″ modellen är dock inte uppskattad överallt, de som hellre väljer något mindre kan då hoppas att de rykten om en 5,2″ modell stämmer. Detta är ingen omöjlighet då det har ryktats om en mindre modell parallellt med den större 5,92″ modellen.

Mjukvara

Mjukvaran är naturligtvis senaste Android 5.0 (L) som Google visade upp under sommarens Google I/O. Under de senaste månaderna har Android L funnits att ladda ner som utvecklarversion i ett tidigt beta-stadie. UI:t har förändrats en hel del och Android 5.0 ger även möjlighet för 64-bit system, något som tyvärr inte verkar vara aktuellt för Nexus 6 (av någon anledning).

nexus-6
En ihopsatt bild av Nexus 6 från 9to5 Google

Specifikationer

Modell Nexus 6/X (Shamu)
Operativsystem Android L 5.0 (32-bit)
Processor Snapdragon 805
Minne 3 GB
Skärm 5,92″ QHD 2560 x 1440 (498ppi)
(5,2″ QHD 2560 x 1440*)
Lagring 32GB
Kamera Bak: 13MP
Fram: 2MP
Batteri 3200 mAh

*5,2″ modellen kan vara en möjlig mobil som släpps tillsammans med 5,9″ modellen för att täcka en bredare marknad.

Denna artikel kommer uppdateras allt eftersom vi får information om Nexus 6/X (Shamu)!

Tidigare artikelTH-skolan: Bit eller byte, vad är skillnaden?
Nästa artikelNyhet: Acast, ny podcasttjänst lanseras idag

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn