Acast lägger i en ny växel och lanserar idag deras podcasttjänst, tidigare har detta bara funnits som beta och vi på Teknikhype är självklart en del av det.

Acast AB är ett nytt svenskt företag som jobbar med en podcasttjänst som erbjuder en mer interaktiv podcastupplevelse. Idag lanserar de den skarpa versionen av tjänsten Acast både via deras webbsida och via deras nya appar till iOS och Android. För er som redan använder er av beta-versionen av Acast bör ni ladda ner dessa nya appar då de är skarpa och mer stabila.

Varför Acast?

Ni som lyssnar på vår podcast vet om att vi har valt att jobba med Acast med vår podcast då vi tycker att det är en kul tjänst som ger en extra upplevelse av podden. Vad är det då som gör att Acast förbättrar en podcast? Jo, om man lyssnar på, exempelvis, vår podcast via Acast’s app eller via teknikhype.se så har man möjlighet att ta till vara på de bilder, snabblänkar och videoklipp som vi taggar i podcasten. Detta gör att man lättare kan hänga med i samtalet om man inte riktigt vet vad vi pratar om, eller kunna få reda på mer information som vi eventuellt inte tar upp i podden.

En podcast som använder sig av Acast finns att ladda ner som vanligt på iTunes, pocketcast eller annan valfri podcastklient, men det är via Acast’s appar och/eller via Acast’s spelare (vilken vi har inlagd på teknikhype.se) som man kan dra nytta av de extramaterial som vi delar via podden.

Pris?

Acast är, idag, helt gratis att använda. Det är finansierat via reklam (3 x ~10 sekunder), dessa intäkter delas uppe mellan Acast som företag och respektive podcast, lite som Spotify eller Wimp.

Tidigare artikelRykte: Nexus 6/X (Shamu), en förstorad Moto X?
Nästa artikelNyhet: Google lanserar Nexus 6 och Nexus 9

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn