Valve överraskar med Steam Deck OLED

735

Från ingenstans mer eller mindre så har Valve nu släppt en lite upphottad version av Steam Deck, bättre skärm och batteritid bland annat.

Valve har själva sagt flertalet med gånger att en Steam Deck 2 kan dröja några år, men att uppgradera det som redan finns var det inte mycket fokus på men något som Valve nu faktiskt har gjort.

Steam Deck OLED har presenterats och en av nyheter är nu att skärmen byts ut från LCD till OLED vilket har flera fördelar med bland annat färger samt att skärmen nu har 90 Hz istället för 60. Även batteritiden ska förbättrats rejält, vågar man tro på Valve så handlar det om 30 till 50 procent mer batteritid.

Det kommer även gå att ladda ner spelet snabbare tack vare att det nu finns stöd för Wi-Fi 6e vilket saknades i Steam Deck LCD. Steam Deck OLED är dessutom lättare och har bättre kylning, många fördelar men vi kommer fortfarande kunna spela samma spel på båda versionerna, enligt Valve så ska processorn i sig inte vara kraftfullare.

Steam Deck OLED ska börja säljas den 16 november och prislappen ligger då på 569 euro för 512 GB och 679 euro för 1 TB. Vill man så går det dock fortfarande att köpa Steam Deck LCD, men varför man vill det vet jag inte.

Tidigare artikelPolestar 5 imponerar med sin design
Nästa artikelTesla vill inte du ska sälja din Cybertruck

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn