Rival 650 wireless är Steelseries första trådlösa gaming mus, hur lyckades dom?

Musens insida är gjord av ett fiberförstärkt plast och det yttre skalet är gjort av en mattsvart plast som ser och känns väldigt bra ut men som även känns väldigt hög i kvalité. Dom avtagbara sidopanelerna har även tillagt gummi för bättre grepp. Musen är väldigt ergonomisk och funkar bra för att grepp stilar vilket gör den bekväm i längre stunder oavsett vilket grepp man använder.

Det unika med Rival 650 är den anpassningsbara vikten som kan ändras med hjälp av dom 8 4 grams vikterna som kommer med musen. Dom sätts in bakom dom avtagbara sidopanelerna och säkras sedan med hjälp av magneter. Dessa vikter kan ändra musens tyngdpunkt vilket kan förbättra vissa grepp stilar och även ändra musens vikt från 121g utan vikter till 153g med vikter. Med de 8 vikterna kan man använda 256 olika kombinationer.

Rival 650 har 3 sidoknappar vilket är väldigt hjälpsamt i mer tekniska spel men den främsta sidoknappen var väldigt svår att nå snabbt utan att ändra hela mitt grepp. Musen har också dom vanliga höger och vänsterklick, scroll hjulet och en CPI knapp. 

Musen använder sig av sensor systemet Truemove3+ vilket är ett dubbel sensorsystem. En standard sensor för att spåra rörelse och den andra för att hålla koll på lift off. Att separera dessa två sensorer har gjort dom väldigt bra på deras områden och lift off sensorn kan känna av lyft så låga som 0.5 mm. Truemove3+ har varit väldigt bra medans jag spelat fps spel som overwatch och jag har aldrig känt av några problem med sensorerna.

Rival 650 använder samma mjukvara som alla andra Steelseries produkter, Steelseries GG vilket ger tillgång till ett flertal funktioner som anpassningsbara macros, acceleration och deceleration, angle snapping, polling rate, 2 olika cpi presets som ändra med cpi knappen och den 8 zonade rgb belysningen. RGB:n i musen går att anpassa på väldigt många olika sätt och gör så att man kan få musen att passa in oavsett vilken färg kombo resten av din setup har.

Musen har en batteritid på 24+ timmar vilket räcker gott och väl i ett par dagar men om fortfarande skulle dö i mitten av en gaming session så har den även snabbladdning som kan ge musen 10 timmar batteritid på bara 15 minuter. Musen går även att använda trådad.

Prislappen hamnar på runt 1000-1100 kr beroende på vart man köper den men priset är väldigt rimligt för allt man får med musen.

Rival 650 är en väldigt bra gamingmus som jag inte riktigt ser något fel med. Man borde dock hålla sig borta om man inte gillar tyngre möss men om det inte är något du bryr dig om så rekommenderar jag denna mus starkt.

RECENSION ÖVERBLICK
Komfort
9
Kvalite
8
Funktioner
8
Pris
8
Tidigare artikelWitcher 3 next-gen har flyttats fram på obestämd tid
Nästa artikelXenoblade Chronicles 3 släpps tidigare än planerat
test-steelseries-rival-650-wireless-2Steelseries har verkligen lyckats med Rival 650 som fortfarande håller måttet och är en mus som rekommenderas fastän den har några år på nacken. Ska bli spännande att se nästa generation av trådlösa möss från Steelseries.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn