Mekaniska tangentbord blir allt vanligare på marknaden och att en tillverkare som Steelseries skulle vara bland dessa var det inge tvekan om.

Vi har gett oss på att testa Apex M500 som är Steelseries svar på ett stilrent mekaniskt tangentbord utan en massa extra knappar utan istället lägger fokus på prestandan och kvalitén.

Apex M500 är utrustad med Cherry MX Red-brytare som är bra brytare med en bra känsla och varit något som vi jobbat med tidigare och håller än idag fastän hög användnings faktor.

Med hjälp av Cherry-brytare så håller M500 en hög prestanda och tangentbordet passar i stort sett alla spel, allt från FPS till RTS eller vanligt MMORPG då det inte finns några begränsningar när det gäller reaktionstiden, men är man ute efter ett tangentbord med extra knappar så är kanske M500 inte just detta valet då de inte finns några här.

steelseries-apex500-img03

Det som får Apex M500 att sticka ut lite mot andra stora tillverkare är att Steelseries verkligen har valt att hålla detta tangentbord enkelt utan en massa extra knappar, utan extra portar i tangentbordet och framför allt få det så kompakt som möjligt och enkelt att komma igång med på t.ex lan eller om man tävlar inom t.ex E-sport.

Inte helt oväntat kan man ladda ner en mjukvara från Steelseries där man kan ställa in varje knappt individuellt vad dom ska göra, man kan helt enkelt programmera sitt tangentbord precis som man vill.

Det går dock inte att ändra på färgen hur tangentbordet lyser utan det är blå färg som gäller men man kan välja styrkan eller välja att stänga ner det helt och hållet om det skulle störa, den blåa färgen kan kännas lite ovanligt i början men är en färg man snabbt vänjer sig vid och långt ifrån stör en.

En detalj som saknas allt mer hos gaming tangentbord handledsstöd som kanske inte passar för alla men borde fortfarande vara något som följer med då detta kan ge en bättre komfort och göra det möjligt att sitta längre med tangentbordet utan skador.

steelseries-apex500-img04

Omdöme

Cirka 1 000 kronor för ett mekaniskt tangentbord som har en god byggkvalitet tycker vi är helt klart värt priset och det märks att Steelseries använt sig av sin erfarenhet när det gäller att skapa tillbehör till gamers.

Är ni ute efter ett mekaniskt tangentbord och klarar er utan alla extra knappar med en begränsad budget så är Steelseries Apex M500 helt klart det rätta valet.

steelseries-apex500-img01

Tidigare artikelUpdate 4.0 till PS4 är här!
Nästa artikelMafia III har fått sina systemkrav

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn