Sommaren är här och LG vill dela den med oss.

Teknikhype har tidigare skrivit om sommarlunch med LG då vi blev inbjudna att se på lite nyheter som LG tagit fram. En av dessa var en blåtandshögtalare som heter NP3530 som vi nu har vi fått testa i snart två veckor, och så här tycker vi.

Design

LG högtalare 1

LGs högtalare är en vacker sak. Den är vit och är formad som en trekant med rundade hörn och lite större än en 50cl burk. Den är gjord av plast och fronten, där högtalarna sitter, är gjort av metall. På ena sidan finns det en NFC-tagg och på andra sidan finns På/Av knappen samt volymkontroll och en högtalartelefonsknapp. På baksidan finns en micro-USB-koppling där man laddar högtalaren, samt ett 3.5 mm uttag. Då den är trekantsformad och ljudet kommer från endast ett håll är det bäst att den ligger ner, på undersidan finns det gummiploppar den ska stå på för att inte glida. Volymknapparna är av touch och det är enkelt att höja och sänka. Powerknappen lyser när den är på men det blir svårt att se om den lyser när man är utomhus. Vikten är lite mer än ett halvt kilo och känns bra i handen.

LG högtalare 2

Ljud

Ljudet på LGs nya högtalare är bra och basen finns där och låter bra, men ibland var det lite burkigt i diskanten, men i övrigt presterar den bra. Ljudet riktas bara åt ett håll till skillnad från UE BOOM vi tidigare testat som har 360-ljud. Med NP3530  måste högtalaren riktas dit man vill att ljudet ska låta. Det låter bra och vid högsta volym levereras LG ett ljud som fyller ett stort rum enkelt. Ljudet är fylligt och klart med en bas som är förvånansvärt bra. Fungerar perfekt till stugan eller parken och festen.

Anslutningar

Det går att koppa ihop sin smartphone på tre sätt. Via NFC, blåtand och 3.5 mm-uttaget. Med NFC är det enkelt att koppla ihop sig men den vill att man laddar ner en app från Google Play eller App Store första gången man kopplar ihop sig. I appen finns inte så mycket att göra förutom ett fåtal inställningar, streama från Spotify eller TuneInRadio och kolla klockan samt se batteritiden. Sedan finns blåtand att koppla ihop sig med. Det går oftast smidigt men ibland upplevde vi att den har svårt att koppla ihop sig. Utomhus är det svårt att se om högtalaren är på då det lilla ljuset från powerknappen inte syns men när den trycks in spelar högtalaren ut ett ljud som hänvisar att den är påslagen och samma när man stänger av. Sist har vi 3.5 mm uttaget som vi inte testade då det är meningen att det ska vara en trådlös och portabel högtalare så detta struntade vi i.

LG högtalare 3

Summering

LG vill att vi ska tillbringa sommaren tillsammans och musik är en stor del av sommaren. Deras nya portabla högtalare är enkel att ha med sig. LG saknar vissa funktioner som andra högtalare har, som t.ex. parkoppling,  vara vatten- och stöttålig men den levererar ett bra ljud. Prislappen ligger från 1490 kr vilket är ganska dyrt om man ska tänka på vilka funktioner den saknar. Batteritiden ligger runt 8 timmar, men kan variera beroende ljudvolymen. Den har en bra vikt som är lite mer än ett halvt kilo och ger ett intryck av kvalité men känns samtidigt lite plastig.

Omdöme

Teknikhype ger LG NP3530 ett svagt Bra då vi tycker priset är lite för högt. Till det priset borde fler funktioner ingå men LG kompenserar med bra ljud. Det är trots allt en ganska bra högtalare som fungerar bra till det den är gjord för. LG vill spendera sommaren med oss och detta är ett bra alternativ.

lgbtspeakerBra

 

Tidigare artikelNyhet: WRC 4 bekräftat nu
Nästa artikelNyhet: SanDisk lanserar trådlösa enheter

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn