TeknikHype bjöds in till en ljudlig sommarlunch med LG Electronics.

Den 14 juni bjöd LG till en sommarlunch där det gavs tillfälle att se några av LG:s somrigaste nyheter inom ljud. Väl på plats så fick vi träffa LG:s nya produktionsspecialist Erik Åhsgren samt Susanne Persson, PR Manager.

LGsommarlunch2

Vi fick direkt gå och titta och klämma och prova på de produkter som LG ville presentera för att stilla nyfikenheten lite. LG hade med microsystemet CM3330, den portabla bluetooth-högtalaren NP3530 och Android-dockan ND2531.

LGsommarlunch1

Medan vi åt en sommarbuffé presenterade Erik produkterna för oss. Den portabla bluetooth-högtalaren NP3530 är en produkt som passar bra till sommaren, utflykterna eller något att ta med till stugan. Den är liten och har en snygg design och kan lätt kopplas till mobilen via NFC. Den saknar funktionen att koppla ihop två högtalare, men är inte tilltänkt att användas på sådant sätt utan är mer tänkt att lätt ha med sig en högtalare i strandväskan eller handväskan. Priset för den lilla högtalaren låg på cirka 1499 kronor.

LGsommarlunch3

Microsystemet CM3330 är systemet LG tänkt att man ska använda hemma för att lyssna på musik. De kallar den för en produkt där modernt möter oldschool. Det går nämligen att använda CD-skivor och radio på den, men även använda nyare teknik som att streama musik via Bluetooth eller koppla in mobilen/surfplattan via USB. Microsystemet har även framtidens radioteknik DAB, vilket Erik demonstrerade skillnaden på. Med vanliga radiokanalen blev det lätt brus, men då Erik valde radiostation som sänders via DAB så blev ljudet klart. DAB betyder Digital Audio Broadcasting och är en form av digitalradio. Priset för detta microsystem är lite beroende på modell, men CM3330 ligger på cirka 2999 kronor.

LGsommarlunch8

LG Cloud, det senaste inom LG:s smart-koncept. Erik fotade oss från TeknikHype med sin mobiltelefon, och sekunder senare visade han upp den på en TV, där bilden hade hämtats från LG Cloud. Med LG Cloud får man 5GB lagringsutrymme för sina bilder, musik eller videos och detta kan sedan hämtas eller streamas till sin LG Smart-TV eller Android-mobil och dator.

LG ville även att vi skulle få chansen att titta på en halvfärdig produkt. Vi fick alla gissa vad det var, utan någon större lycka på att gissa rätt. Produkten visade sig vara Pocket-Photo, en nutidens polaroid, eller en fotoskrivare i fickformat. Genom att ta en bild, koppla upp sig mot skrivaren via NFC så skriver Pocket-Photo ut bilden på 15 sekunder. Bilden blir lite större än ett visitkort. Tyvärr fick vi inte se hur denna fungerade i utskrift, då något gick fel, men den såg onekligen liten och smidig ut. Priset kommer ligga runt 1500 kronor och varje utskrift blir ungefär 5 kronor styck.

LGsommarlunch5

Hela sommarlunchen avslutades med glass och tävling. Vi fick alla skriva ner en riktig sommarplåga till låt, för att sedan låta Erik och Susanne kora en vinnare. Priset i tävlingen var en dockningsstation ND2531. Och självklart vann TeknikHype denna tävling med att nominera låten Macarena.

LGsommarlunch6

Tidigare artikelRykte: Läcka från Intel visar på uppdaterad Haswell CPU
Nästa artikelNyhet: Samsung PCI Express SSD till Ultrabooks

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn