Det går tungt för Microsoft just nu. Man har problem med att få användare att tycka om Windows 8 och företagets egna Surface surfplattor har inte blivit någon större succé.

Man är tvungen att göra någonting för att vända på siffrorna och kan detta något vara en 7 tums Surface tablet? Det är i alla fall vad källor till Wall Street Journal rapporterar om och om dessa källor har rätt så kommer produktionen av den mindre modellen att gå i produktion någon gång mot slutet av 2013.

Det är troligen en bra idé för Microsoft att ge sig in på den mindre surfplattemarknaden men är det sent att lansera en 7 tums modell i slutet av 2013 när modeller som Google Nexus 7 och Apple iPad Mini redan har funnits på marknaden i över ett år?

En av källorna påstår att det är ett reflexmässigt beslut av Microsoft som inte hade några 7 tumsplattor med i planerna förra året och nu gör vad som helst för att inte hamna efter sina konkurrenter ännu mer. Källorna till Wall Street Journal hade inget exakt datum för när produktionen av den nya surfplattan skulle dra igång och man spekulerade inte heller om pris eller hårdvara.

Under de senaste månaderna så har PC försäljningen gått ner och enligt flera myndigheter så kommer de siffrorna aldrig att riktigt hämta sig på grund av att konsumenter nu migrerar mer och mer från datorer till mobila enheter vilket ställer stora krav på företagen att hänga med i utvecklingen eller hamna hopplöst efter på väldigt kort tid.

Källa: Wall Street Journal

Tidigare artikelNyhet: Vanligaste lösenordet i världen
Nästa artikelRykte: Microsoft Office till Android och iOS?

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn