Ratchet & Clank kommer tillslut även till Playstation 5 och detta visar helt klart hur next-gen spelen kommer att se ut, imponerande!

Så fort vi har ett spel som är dedikerat för next-gen konsoler i detta fallet Playstation 5 så blir man nyfiken, främst för det grafiska men även för laddtiderna som enligt Sony ska vara noll och jag kan avslöja redan nu, det finns i stort sett inga laddtider alls i Ratchet & Clank: Rift Apart.

Ratchet & Clank hamnar i nya äventyr och även denna gången är det Dr. Nefarious som ställer till det, men denna gången ställer han till det i flera olika dimensioner vilket i sin tur är bra för oss spelare då vi får stor variation av miljöer och fiender, ännu en gång allt detta sker utan några som helst laddtider.

Dr. Nefarious ser ut att fortsätta ha något emot Ratchet & Clank om inte hela universum då han försöker ställa till det rejält och gör det på ett sätt, men samtidigt är det något som han gjort innan och lyckas på ett sätt men misslyckas i slutändan, blir det så även denna gången tro?

Ratchet & Clank: Rift Apart

Äventyret börjar denna gången med att Ratchet & Clank splittras, men Clank (roboten) hittas av Rivet som är en av dom stora nyheterna i spelet och vi får ta del av en ny karaktär, med nya förmågor och helt annan bakgrund som i får ta del av allt mera i spelet, helt plötsligt så har vi flera karaktärer vi bara älskar och vill se mer utav nu.

Storyn i Ratchet & Clank: Rift Apart är helt klart välskrivet, det är ett äventyr som verkligen gör en nyfiken och man vill bara fortsätta för att se vart allt detta kommer att leda. men samtidigt som vi gör detta stöter vi på hinder men hinder som i sin tur har sin mini-story. Insomniac som är utvecklarna bakom Ratchet & Clank: Rift Apart har gjort en riktigt bra balans mellan äventyr, sci-fi, action och humor, det är enligt mig svårt att hitta den rätta balansen då man inte vill ha för mycket av något men alldeles lagom för att behålla spelarna i denna äventyr.

Lever Ratchet & Clank: Rift Apart verkligen upp till att vara ett next-gen grafiskt sätt? Svaret är JA!

Ratchet & Clank: Rift Apart

Att äntligen få ett spel som visar vad next-gen faktiskt går för är något som vi har väntat på och det är äntligen dags. Man märker stor skillnad på i stort sett det mesta grafiskt när vi börjar spela i 4K-upplösning, men att få 4K och över 30FPS är nästintill obeskrivligt. Man ska inte tro att Ratchet & Clank: Rift Apart är ett spel som håller tillbaka på detaljer och all action i spelet, det händer en hel del under striderna och prestandan i det grafiska är något som utvecklarna lyckats få till riktigt bra.

När det kommer till laddtider som är något Sony sagt innan PS5 lanserades att dom har jobbat hårt med att få bort så mycket som möjligt och dom höll sitt ord, jag kan inte säga en enda gång som vi faktiskt hade en laddtid utöver när vi väl startar spelet första gången.

Ljudet i spelet är även detta bland det bästa om inte det bästa vi hört på Playstation 5 hittills. Allt från dialogerna, välskrivna manus till detaljer i alla vapen och den stora variationen av miljöer som alla har sin ljuddesign gör ett toppenjobb, så mycket som jag gillar med Ratchet & Clank: Rift Apart att det blir lätt en stor favorit för mig i nuläget.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Det jag skulle vilja se lite mer utav eller som jag saknar i Ratchet & Clank: Rift Apart är tyvärr utmaningen, spelet är en aning lätt och fienderna må variera med oftast är dom lika lätta att ta kål på.

Men Ratchet & Clank: Rift Apart vinner i stort sett helt och hållet på sin kvalité som spelet faktiskt levererar, nu finns det bara ett problem och det är att vi bara vill ha mer PS5-exklusiva spel och vi har nog en hel del godingar på ingång.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
10
Ljud
10
Miljö
9
Story
9
Tidigare artikelOneplus har nu presenterat Nord CE 5G
Nästa artikelSony har nu visat upp Airpeak S1
recension-ratchet-clank-rift-apartRatchet & Clank: Rift Apart är ett måste om man sitter på ett Playstation 5, ett spel med mycket äventyr men samtidigt en story som tror det eller ej blir intressant och man vill bara se mer och mer.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn