Årets Call of Duty har en riktigt spännande och imponerande story, men av någon anledningen håller inte multiplayer denna gången.

Jag har alltid först spelat igenom storyn när ett nytt Call of Duty har släppts för att sedan gå på multiplayer-delen. Jag kan ärligt säga att storyn i Call of Duty dom senaste åren varit bra, spännande och välskrivna.

Så även denna gången i Black Ops Cold War där vi inte helt oväntat kanske utspelar sig under kalla kriget och vi far runt till fler olika länder och kontinenter på vår planet och vi håller oss till vår planet denna gången.

KGB är våra största fiender denna gången och huvuduppdraget är att hitta terroristen Perseus som ingen vet vart han finns eller hur han egentligen ser ut. Men ni kan nog redan nu lista ut att det är lättare sagt än gjort och att hitta honom är en lång resa med mycket känslor.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Det som är lite unikt denna gången med storyn är att vi har lite olika val att göra vilket i sin tur kan ändra riktning till vart uppdraget och hur resultatet blir i slutändan. Man får lite sidouppdrag att göra för att få fram fler ledtrådar och på så sätt även hitta olika sätt att hitta Perseus. Det är helt klart annorlunda och överraskade mig positivt denna gången, dock är det inte jätte många uppdrag som vi ska ta oss igenom och det tog mig ungefär 8 timmar att ta mig igenom storyn, dock spelade jag vissa sidouppdrag flera gånger för att hitta fler ledtrådar, men inget måste.

Grafiskt har Treyarch gjort ett riktigt bra jobb, jag testade spelet på PC och maxade grafiken och hade inga problem med att hålla min fps på strax över 120 och stadiga 120 också. Mycket detaljer, karaktärerna ser verkligen fenomenala ut och ännu bättre är dialogerna men rösterna på dom olika karaktärerna är nog ändå det bästa. Det är sällan som jag bara vill att dessa karaktärer ska prata mer bara för deras röst.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Men det är dock ingen tvekan om att alla väntar på ett nytt Call of Duty för att ta sig an multiplayer och detta kanske med all rätt, dock blev jag rätt så besviken denna gången. Jag tycker fortfarande att multiplayer i Modern Warfare är så mycket bättre och välpolerat än vad multiplayer i Black Ops Cold War erbjuder. Visst har vi lite nya spellägen sås om VIP Escort eller om man vill ha lite större krig så är det Combined Arms och Fireteam som gäller. Här har vi möjligheten att använda oss av lite olika fordon på större krigsfält med upp till 40 spelare samtidigt, man kan tänka sig Battlefield-stilen fast med Call of Duty-andan.

Men problemet jag har är att spelstilen påminner alldeles för mycket på dom gamla Call of Duty-spelen vilket jag skarpt ogillar och får mig att dra mig tillbaka till Modern Warfare istället.

Zombie-läget är tillbaka och det är väldigt blandade känslor där, jag har aldrig gillar detta spelläget och valde även denna gången att skippa den helt. I Modern Warfare fick vi ett co-op läge istället vilket jag uppskattade betydligt mycket mer än Zombie, men det finns med denna gången.

Call of Duty: Black Ops Cold War

I sin helhet märks det ganska snabbt att Black Ops Cold War inte är ett helt färdigt och polerat spel. Ganska tydligt och flera tecken visar att detta är ett spel som garanterat var tänkt att släppas 2021 istället men som fick skyndas på efter att andra aspekter krånglar till det för utvecklarna. Activision har gjort det vi hoppades på att dom lärt sig att inte göra, skynda på och stressa fram ett spel som i slutändan inte alls blev i samma kvalitet som man fick året innan.

Black Ops Cold War ser ut att bli ett spel i mängden bland Call of Duty och kanske ett spel som många kommer glömma bort med tiden för att gå tillbaka till Modern Warfare. Hoppas bara att Call of Duty för 2021 blir det som vi inte fick i år, ett välpolerat spel på alla sätt.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
8
Ljud
8
Story
7
Multiplayer
4
Tidigare artikelTest: Philips 276C8
Nästa artikelPoco presenterar nu sin budgettelefon M3
recension-call-of-duty-black-ops-cold-warCall of Duty: Black Ops Cold War blev inte som jag hade hoppats på. En riktigt bra story, välskriven och välgjord. Men multiplayer som är en stor fokus hos många håller dock inte samma mått denna gången, allt har stressats fram.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn