Nvidia fortsätter att överraska inom Geforce-serien och Titan som blir det just nu kraftfullaste grafikkortet för spel på marknaden.

Geforce GTX Titan har det länge ryktats om och nu äntligen har Nvidia bekräftat detta där vi denna gången får ta del av den massiva grafikprocessorn GK110 som ska göra grafikkortet det kraftfullaste spel-kortet på marknaden just nu, ett kort vi aldrig tidigare skådat.

Även Kepler bygger på nya grafikprocessorn som är baserat på 28 nanometers i tillverkningsteknik. Kortet ska vara en referensdesignen och likna en hel del Nvidias GeForce GTX 690 kort vilket kanske inte är helt oväntat.

Själva skalet till kortet ska vara tillverkat i aluminium med något typ av plastfönster som visar upp kylflänsarna och ger en snyggare design på kortet. Kortet har sammanlagt 6 GB GDDR5 med en hastighet på 6 008 MHz vilket är 2GB mer än vad tidigare toppkortet GTX 690 har.

Detta är ännu ett tecken på att Nvidia fortsätter att överraska med kraftfulla grafikkort och Titan är utan tvekan det kraftfullaste på marknaden, frågan är bara hur länge kommer kortet leda på marknaden?

Priset för GTX Titan hamnar på strax över 9 000kr som är ett ganska nära pris till GTX 690.

 

 

Tidigare artikelNyhet: Ubuntu för tablet
Nästa artikelNyhet: BlizzCon har fått ett datum

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn