Den populära customromen AOKP eller Android Open Kang Project har under dagarna nått två viktiga målstolpar.

 

Den första är att romen nu har fått över en miljon nedladdningar vilket gör den till den största romen näst efter CyanogenMod.

Den andra målstolpen man har uppnått är Milestone 1. Och Milestone 1 är faktiskt den första stabila builden baserad på jellybean och finns nu tillgänglig för nedladdning här just nu. Detta är riktigt goda nyheter för de som inte gillar att flasha experimentella romar som oftast är fulla av buggar av olika slag. Tidigare så har det dröjt väldigt långt mellan stabila Milestones men i och med AOKP:s nya One-Milestone-Per-Month policy så kommer väntan att bli väldigt mycket mindre för de som fortfarande vill ha stabila romar.

Man har även lanserat en ny funktion för de som gillar att ligga i absolut framkant när det gäller AOKP romen. Man har tagit bort dom klassiska nightly build romarna och dessa skapas istället automatiskt av AOKP BuildBot var fjärde dag vilket gör att det kommer finnas gott om fler nightly builds att flasha men risken för att den nya builden blir trasig ökar också i och med detta så det är desto viktigare att göra en backup innnan man flashar.

Om du känner för att få push notiser om nya versioner så finns det nu en applikation i Playstore som gör just detta skapad av Team Kang medlem Sethyx.

För er som inte är så insatta så är en rom en variant av Android som en utvecklare eller entusiast har skapat ofta med någon ny funktion eller utseende som skiljer sig från standard Android. Att flasha en ny rom innebär att man installerar den nya romen på telefonen får då tillgång till det nya utseendet eller de nya funktionerna som romen innehåller. Om du flashar så försvinner all data du har på telefonen.
Källa: Android Central

Tidigare artikelVideoCast: TekniCast 12
Nästa artikelNyhet: Speltoppen vecka 15

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn