3D Mark är ett benchmarkingprogram som har varit populärt till framförallt datorer fram tills nu.

Men nu har utvecklarna av programmet sett till att vi har ett gemensamt program för att testa allt från smartphones, tablets och datorer som kör allt från Android, iOS, Windows och Windows RT.

Appen till Android som är den version av programmet vi kommer att testa ikväll har två alternativ tillgängliga: Ice Storm och Ice Storm Extreme och det är ett Open GL ES 2.0 test som är byggt för att ge även den senaste hårdvaran en rejäl match.

3D_mark_6

Appen har följt Googles Android guidelines väldigt bra och det är ett responsivt och fräscht gränsnitt vi får se när vi startar upp applikationen. Väl inne i testet så får man först se en film som är väldigt futuristisk med olika rymdskepp som flyger omkring och krigar och samtidigt har vi en mätare som visar aktuell FPS, vilken frame man är på i filmen samt hur lång tid testet har tagit hittils.

 3D_mark_13 3D_mark_123D_mark_11 3D_mark_7 3D_mark_83D_mark_10  3D_mark_5 3D_mark_43D_mark_3 3D_mark_1 3D_mark_2

Testet gick något så när på en Nexus 4 och den lyckades prestera runt 30 FPS genom större delen av testet vilket ändå får anses vara godkänt för ett så pass krävande test. vi har inte hunnit testa den extrema varianten av testet men det ska vi kunna presentera lite siffror för senare.

3D_mark_143D_mark_9

*Uppdatering*

Här kommer även lite bilder från hur Ice Storm Extreme ser ut som vi lovade. Det är som synes ingen skillnad när man bara ser bilder så här utan skillnad syns när man kör testet. Det märks t.ex att Ice Storm Extreme är ett mycket hårdare test då frameraten bara låg någonstans runt 15 FPS.

3D_mark_extreme_2  3D_mark_extreme_4 3D_mark_extreme_5 3D_mark_extreme_6 3D_mark_extreme_1

Som väntat blev resultatet mycket lägre när vi körde Extreme varianten av testet och resultatet går att beskåda nedan.

3D_mark_extreme_73D_mark_extreme_3

Tidigare artikelNyhet: Ny elektronikkedja, Capi till Sverige i vår,
Nästa artikelRecension: Sniper: Ghost Warrior 2

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn