Mediaindustrin hotar piratpartiet för de ger piratebay nätaccess, och ärligt talat så bryr jag mig inte alls. Nej, jag blir inte upprörd det minsta.

Varför? För att det handlar om TPB.

Om piratpariet hade gjort samma sak fast åt stärka demokratiska rättigheter för förtryckta folk och en regim hade hotat dom, ja då jade jag brytt mig. Nu ger de access till något som som dömts olagligt (sen får man tycka vad man vill om det beslutet) och ingen kan säga att TPB’s främsta uppgift är sprida lagligt material. Och egentligen, hot? Det handlar om att sluta med det ni gör annars tar vi det till domslut för att pröva det rättsligt. Jag tycker det är normalt förfarande när man anser något vara orätt, piratpartiet får dessutom en chans att fundera igenom det innan det blir en rättslig prövning av det.

Piratpartiet-logo-for-cafepress-bumperstickers

Anser du förövigt möjligheten att fildela är värt att få vår frihet på internet begränsad för? Att vi ger intresseföreningar en möjlighet att skapa en reglering som sedan kan användas för ren och skär censur?

Det handlar inte om protestera mot medieindustrin, om du vill göra det så finns det betydligt bättre sätt än konsumera deras material på ett sätt de inte godkänner. Det handlar inte om de är för korkade för att skapa en fungerande affärsmodell, för det skulle de kunna göra enkelt med dagens teknik. Det handlar inte om att folk som laddar ner också är de som lägger mest pengar på köpa media (eller att vi inte får veta om de lägger mer eller mindre efter de börjat fildela). Det handlar inte om folk lägger tusentals kronor på att skaffa sig den ultimata speldatorn men tycker spelen är för dyra. Inte är det att google minsann länkar till skyddat material, för till skillnad från TPB så plockar de bort det istället för att skriver snorkiga svar på såna förfrågningar.

spotify_banner

Jag bryr mig faktiskt inte om någon krystad debatt om det är stöld eller inte heller för den delen, hyffsat ointresserad av argumenten från bägge sidorna.

Vad det handlar om är att även partiers agerande ska kunna prövas rättsligt, något annat vore annars ett verkligt hot mot demokratin.

För min egen del slutade jag ladda ner musik när spotify kom, helt plötsligt blev det ganska meningslöst att jaga musik på nätet. Jag använder TPB, men skulle inte sakna det om det försvann heller.

Lägg helt enkelt ner TPB.

Då är det bara att säga: ”så, vi lägger ner detta”, ge oss nu ett fungerande lagligt alternativ eller så ignorerar vi er fullständigt tills ni lyckas med det.

Tidigare artikelRykte: Samarbete mellan Nintendo, Sony och Microsoft.
Nästa artikelNyhet: Samsung Galaxy Note 8 är nu officiell

2 kommentarer

 1. Vad det handlar om är hur långt ansvaret ska kunna sträckas.

  Piratpartiet tillhandahåller en internetaccess till TPB. Är det olagligt att tillhandahålla internetaccess? Piratpartiet tillhandahåller ej några av TPB’s servrar.

  Något elbolag tillhandahåller el till TPB’s servrar. Är det olagligt att tillhandahålla el?

  Telia t.ex. tillhandahåller Internetaccess till människor, som tack vare Telia kommer åt TPB (och alla andra liknande tjänster). Är det Telia gör olagligt?

  Google tillhandahåller sökresultat till människor. Sökresultat som länkar till TPB och liknande tnjänster. Är det Google gör olagligt?

  Bonusfundering: TBP-historien som var i rättegång senast, är ej längre samma TBP nu som då. Är dagens TPB olagligt? Om svaret är ja, på vilket sätt?

  Det finns stora systemfel i dagens lagstiftning. Tekniken och lagen stämmer ej längre överens.

  Mvh.

  • Det finns många systemfel, men ett fel är iaf inte att man kan rättsligt pröva ett agerande från ett politiskt parti. Mig veterligen har ingen dom i frågan här fällts ännu så varför prata om det som det vore ett faktum att de är skyldiga?

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn