Spelen till den nya generationens spelkonsoler kan utvecklas under ett otänkbart samarbete.

Den traditionella spelmarknaden blir allt mer hotad av alla appar som gör det möjligt för både utvecklare och konsumenter att enkelt och smidigt kunna utveckla och konsumera spel som är underhållande och lättillgängliga. Detta är ett stort hot mot de tre stora konsoljättarna Nintendo, Sony och Microsoft.

Nu har det även kommit in en konsol som är en blandning mellan de vanliga konsolerna och Androidenheterna. Den kallas OUYA och ska fungera som en spelkonsol som tar Android och dess appar till TV:n.

Då detta blir ett allt större hot mot den vanliga konsolmarknaden så har TeknikHype har enligt anonyma källor fått reda på att Nintendo, Sony och Microsoft ska gå ihop för att göra det lättare för utvecklare att porta spelen till de olika konsolerna. Detta kommer i slutändan vara positivt för konsumenten då spelen snabbare kommer ut och priset eventuellt kan bli lite lägre då det krävs mindre jobb.

Om dessa rykten stämmer så borde vi höra något på E3 då alla tre konsolerna väntas vara offentliga då. Fram tills dess ska vi ta detta med en nypa salt.

Tidigare artikelNyhet: Microsoft registrerar Xboxevent.com
Nästa artikelKrönika: När ingen har rätt

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn