Samsung har allt mer lagt på funktioner på deras TouchWiz gränssnitt. Men detta gör de på gott och ont, vilken sida är du på?

Samsung är i särklass en av de största hårdvarutillverkarna för Androidmobiler. De är också de företaget som satsar mest på att utveckla mjukvaran på deras enheter. TouchWiz som Samsungs mjukvara kallas är en påbyggnad på Googles Android. I TouchWiz så har Samsung lagt till en rad funktioner som gör en Galaxymobil till just en Samsungmobil och inte en i mängden. För Samsung har en hel del grymma funktioner på deras mobiler, det kan man inte komma ifrån.

Men hur funkar då dessa funktioner i verkligheten? Sådär skulle vi säga, eller ja. Funktionerna fungerar som utlovat. Men hela mjukvaran känns bristande, det är något som inte känns helt rätt. Vi har i dagsläget inte fått testa Samsungs senaste flaggskepp Galaxy S4, men under en längre tid så har jag använt Samsungs Galaxy S3 privat. Jag hade många fördomar mot TouchWiz och det är många som är överstrukna nu. Men vad gör alla dessa funktioner för nytta när stabiliteten i systemet är dåligt? Det är för många buggar och småfel i Samsungs TouchWiz för att det ska vara värt att använda.

galaxy-s2-android

Det är med spänning vi väntar på att Android 4.2.2 ska släppas till Galaxy S3, samt tills vi får sätta klorna i en Galaxy S4. Vi hoppas innerligt att Samsung har släppt en riktigt stabil version av deras TouchWiz gränssnitt i den nya versionen. En sak man däremot ska ge Samsung en tumme upp för är deras uppdateringar till äldre enheter. För att vara en Androidtillverkare så är de riktigt generösa med deras uppdateringar. Galaxy S2 fick ta del av Android 4.1 (i en bantad version jämfört med Galaxy S3). De ända som slår detta är Apple med deras iOS uppdateringar. Ja de stryper funktionerna för att prioritera flytet i telefonerna, men de uppdaterar säkerheten och grunden till väldigt många mobiler.

Tanken till detta kom när jag idag såg en reklamfilm för Samsung Galaxy S4 där de visade upp ett antal funktioner som är nya i och med Galaxy S4. Allt ser grymt och smidigt ut men med erfarenheterna från tidigare modeller så känns det som att man med de funktionerna kommer få dras med en hel del svackor i systemet i helhet vilket kan ge ett väldigt dåligt intryck.
Nu är kanske inte dessa störningar något som ”folk” i allmänhet känner av, men i mina ögon så är det för mycket buggar för att man ska kalla det för ett stabilt OS.

Här är en av Samsungs reklamfilmer som visar upp funktionerna i telefonen.

Tidigare artikelNyhet: The Sims 4 bekräftat!
Nästa artikelRykte: Android 4.2.2 till SGS3 och Note 2 innan sommaren?

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn