Trots fallande intäkter ökar vinsterna i andra kvartalet för HTC. Frågan är om det håller i sig.

Under andra kvartalet har HTC gjort bättre ifrån sig jämfört med förra kvartalets katastrof i intäkter. Även om det inte uppnådde de förväntningar som fanns gällandes investeringar så har de ändå förbättrat vinsten till 41.600.000 dollar från endast 2.800.000 dollar i förra kvartalet. Ökningen beror sannolikt på efterfrågan efter HTC’s flaggskepp One.

Trots denna vinst så överskuggas den av förra årets resultat från andra kvartalet då företaget tjänade 250 miljoner dollar. Enligt Reuters kom problem in i slutet av andra kvartalet då det skedde en 25 procents nedgång i HTC’s juniförsäljning jämfört med samma period föregående år, vilket bådar illa för nästa kvartal. Analytiker tror inte att denna försäljningstopp kommer hålla i sig då få nya produkter är på ingång. Även om det kommer nya produkter tror analytikerna att de inte kommer stå sig mot exempelvis Apple.

Källa: Reuters

Tidigare artikelVideo: Anchorman i 8-bit
Nästa artikelNyhet: 4.2.2 närmar sig HTC One *Uppdaterad*

1 kommentar

  1. Jag kommer dock att lämna HTC vid nästa telefonbyte efter att ha haft HTC Legend och nu HTC One X. Har blivit mer och mer besviken på HTC för varje år som går. De lovar, lovar och lovar, men inget händer.

    Uppdateringarna till enheterna dröjer månader efter utlovad månad innan de dyker upp. Går inte att använda HTC One X utan ”batterisparläge” vilket klockar ner processorn och gör telefonen laggig och allmänt sämst.

    Det verkar som om att de har skärpt till sig med HTC One dock, men mitt förtroende för dem är borta.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn