Då har vi gjort vårt besök på Dreamhack Summer 2013. Vad tyckte TeknikHype?

Dreamhack är världens största digitala festival. Människor från hela världen samlas för att spela, umgås och tävla. Är man inte intresserad eller har möjlighet att ta med sin dator dit så finns det gott om saker att göra för att fylla upp en dag med roliga aktiviteter. Då vi på TeknikHype var där för att kolla av läget och känna tempen på årets Dreamhack så tog vi inte med datorn. Utan vi gick och kollade rad efter rad hur folk installerade sina datorer, bar på sina datorer och rullade på sina stolar.

Då vi var där under lördagen, vilket var första dagen, så var det väldigt mycket spring och rörelse. Vi valde att kolla igenom hela Elmia innan vi specificerade oss på något speciellt. Men det var väldigt svårt att ta sig igenom expo-området utan att fästa blicken på olika saker. För det var just expo-området som var mest intressant för oss. Här kunde vi stärka och bygga kontakter med olika företag, kolla på nya prylar och datorer, sitta och spela, tävla om fina priser och kolla på grymma prylar.

Tävlingar var det gott om, det var även riktigt fina priser! Det är svårt att greppa hur stort Dreamhack verkligen är. Men att se så mycket människor som är inblandade i detta event och se de priser som finns i tävlingar ger en bild av det. Man kunde vinna riktigt grymma datorer, grafikkort, konsoler, presentkort m.m.
Vi pratade med en representant från Logitech som sa att Dreamhack, för fem år sedan, inte var någonting jämfört med idag. Expo-området var inte i närheten av vad det var idag. Besökare med datorplats var heller inte alls på samma nivå. Så Dreamhack har exploderat och det märktes tydligt att det var en viktig plats att finnas på för de som var där. Bland annat kunde man besöka, Webhallen, Estrella, Försvarsmakten, Telia, Ubisoft, Logitech, Dell/Alienware, Kingston, Steelseries och många fler. Vissa utställare hade försäljning till mässpriser, andra visade upp sina produkter i form av rader med datorer som man kunde provspela.

Som ni läser så finns det oändlig med roliga saker att sysselsätta sig med utan en dator här på Dreamhack. Vi fick även ta del av lite exklusiva visningar på plats. Då Dell visade upp sin nya Alienware serie  för första gången någonsin. Vilket gav oss möjligheten att få några av de första pressfotona på datorerna. Creative visade också upp deras senaste hörlurar som inte tidigare visats upp. Då handlar det om Sound Blaster EVO serien. Vi fick bland annat klämma på EVO ZXR som är deras senaste värsting. Med 50mm högtalare i som stärks av en SB-Axx1 ljudprocessor så får man ett väldigt trevligt ljud. Den inbyggda micken har också en funktion som gör att den bara fångar upp ljud runt munnen (trot att micken sitter inbyggd i hörluren). ZXR har också Bluetooth, NFC, 7.1 ljud, aktiv noise cancellation och upp till åtta timmars batteritid. Det var tyvärr en del av dessa funktioner som inte fungerade i dessa hörlurar då de bara var demoexemplar och inte fullutvecklade. Men vi kommer med största sannolikhet få ett paket från Creative med hörlurar som ska testas för TeknikHype.

Klockan 16:00 var det dags för invigningen av Dreamhack. Man märkte att Elmia blev mer och mer packat, när vi tog oss fram mot stora scen så var det riktigt mycket folk på plats. När klockan närmade sig 16:00 så började nedräkningen, när den slog noll så släcktes hela Elmia ner och det började spelas musik, laser sköt ut över hela den stora hallen, det var rökmaskiner, eld och fyrverkerier. När första låten var över så kom en familjär låt i högtalarna. Det var det klassiska stycket från Tetris som sedan följdes upp av en mer upphottad version med bas som fick det att tryckas mot bröstet. Denna klassiska musik tillsammans med alla dessa människor och ljusshowen var magisk att uppleva! Efteråt så sa flera besökare att detta var den bästa invigningen någonsin av Dreamhack.

Efter invigningen så var Dreamhack mer som Dreamhack är, mörka, stora lokaler med rader av lysande skärmar med människor framför. Snittåldern på Dreamhack kändes som 17 år vilket gjorde att man kände sig lite gammal, men när alla gamers samlas på en och samma plats så kan man konstatera att gamers inte bara är finniga, lönnfeta killar med glasögon. Här var det en väldigt stor variation av folk och framförallt väldigt mycket tjejer som släpat med sig sina datorer. Detta var en väldigt positiv bild av gamingutvecklingen.

För att sammanfatta Dreamhack med våra betygstämplar så kan vi stolt säga att Dreamhack blir första någonsin med att få vår ”Bäst”-stämpel! För 150kr (ett dagspass till eventet) så får man tillgång till riktigt bra priser, sjukt många tävlingar med fantastiska vinster, en invigning utan dess like och timtals med speltid utan att ha med sig någonting. Allt detta toppas med (lördagena) en konsert av Looptroop Rockers som är en av Sveriges största hip-hop grupp som även är riktigt stora internationellt. Detta är vad vi på TeknikHype kallar prisvärt! Även om vi i vanliga fall inte ger stämplar till annat än hård/mjukvara så finns det inget annat alternativ för att sammanfatta Dreamhack Summer 2013!

dreamhackstamp

Tidigare artikelDreamhack 2013: Alienware
Nästa artikelNyhet: Xbox One spel på PC under E3

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn