TeknikHype var på event med Acer och vi fick komma lite närmare Predator spelserien, följ med oss här där vi berättar mer om produkterna.

Vi bjöds ner till Danmark över helgen för att testa på och även få reda på lite mer om hur Acer har tänkt ta sig an den redan täta marknaden av utrustning för spelentusiaster, detta med deras produktserie Predator, som har snäppat upp sig lite. Vi kommer i detta inlägg presentera hela serien.

 

Predator G8

Detta är en 8-tums tablet med Intel Atom x7 processor och en FHD display som ger dig upplösningen 1920×2000, fyra högtalare en i varje hörn vilket de kallar Quadio. Sen har man även utvecklat Predator Tacsense som ger dig taktil feedback vid spelande.

På en prisklass vid runt 3800:- så får man en till utseendet fräck speltablet, med kraftig Atom X7 processor, 2gb RAM och upp till 64 GB internlagring, utökningsbart med upp till 128gb microSD kort. 8,7mm tunn och med en vikt på endast 350gram. Test på denna produkt kommer längre fram.

Predator spel monitorer

Något som börjar bli större och större inom spelmarknaden är höga hz siffror och även böjda monitorer, Acer Predator serien har även en dem en uppställning av monitorer, vi börjar med monstret.

Predator Z35 är en 35 tums 21:9 Ultra Wide Full HD (2560×1080) panel utrustad med Nvidia G-sync teknologi. Denna monitor är ett riktigt monster till skärm som kan leverera dig upp till 200 Hz i uppdateringsfrekvens så att du hinner se fienden innan fienden ser dig. Vidare så har Z35 även använt sig av Nvidia ULMB vilket betyder Ultra Low Motion Blur, det ger dig reducerad rörelseoskärpa och ger dig skarpa kanter i snabba spel miljöer.

Vi fick även veta att Acer väljer att utöka sin XB serie med en ny 27 tums skärm som går under namnet Predator XB271HU som även den har G-SYNC, ULMB. Den erbjuder slimmade kanter runtom med en WQHD (2560×1440) IPS panel som stöder 100% av sRGB färgskalan, 4ms responstid och 165 Hz uppdateringsfrekvens. Denna skärmen har även fått ta del av tekniken Acer eye protect vilket skall ge mindre skärmflimmer, blue light filter, ComfyView och låg dimmande teknologier för att skydda ögonen under längre spelsessioner. Den erbjuder även anslutningsmöjligheter via HDMI, DisplayPort V1.2 samt en USB 3.0 hub med totalt 5 USB portar. Två stycken högtalare finns även på baksidan. Priserna för XB1 serien ligger från 8495:-.

Alla skärmar hade även diskreta LED lampor i underkant av panelen för att lysa upp precis nedanför i olika färger, en diskret men ändå snygg design. Samt att även skärmar även fått ny design gällande fotstöden och även blivit märkta med Predator loggan.

Desktop varianter

Även här har Acer arbetat fram lite nya modeller, varav den ena är G6 och den andra är G3, vi börjar med att presentera G6 modellen.

Datorn är utrustad med senaste Intel i7 Skylake teknologin, Nvidia GeForce GTX 980 och upp till 64 GB Ram minne. Med hjälp av en hårdvaruknapp på chassit så är denna dator överklockningsbar och med hjälp av IceTunnel teknologin så hålls datorn kyld och inte överhettas. Utöver att den är utrustad med Ethernet anslutning så är denna datorn även utrustad med WiFi 802.11ac möjlighet. Även chassit har fått sig en del omarbetning, här finner vi bärhandtag, hållare för ditt headset och en snygg liten finess när du trycker på överklockningsknappen så tänds en LED slinga runt yttersidorna på chassit för att verkligen inge ”extrem kraft känsla” i din dator. Chassit har internt möjlighet att stöda 1 x PCI-E X16, 2 x PCI-E X1. Datorn levereras med upp till 12 TB hårddisk utrymme samt utökningsbar med 512 GB SSD hårddisk. Priset på denna best börjar på 18.500:- och datorn blir tillgänglig från mitten av December.

G3 är lillebror till G6 och kommer även den med sjätte generationens Intel Skylake processorer, antingen i5 eller i7. Den har samma IceTunnel teknologi som G6 och även samma headset upphängning. Mer på insidan så är det samma internetanslutnings möjligheter med WiFi och ethernet. Däremot så har du fler valmöjligheter gällande grafikkortet där du kan välja mellan antingen GeForce grafikkort eller AMD Radeon kort. Chassit till G3 är även lite mindre, vilket gör att du har mindre plats till hårddiskar och liknande.

Bärbara datorer

Något som även Acer även satsar på är den portabla möjligheten att spela, vilket i form av bärbara datorer. Här presenterades två varianter Acer Predator 15 samt även Acer Predator 17.

Predator 15 har ett utgångspris på lite mindre än 16 000:- medans Predator 17 kommer ligga på runt lite mer än 16 000:- Både predator 15 och 17 använder sig av Intel Skylake teknologin på processorn som kombinerats ihop med Nvidia GeForce grafikkort, snabbt DDR4 minne samt 512 GB SSD hårddiskar och avancerad kylning, vilket vi kommer förklara mer om längre ner.

Predator 15 har en 15.6 tums FULL HD eller 4K (3840 x 2160 ) Ultra HD panel medanas Predator 17 kommer att levereras med 17.3 tums FULL HD skärm, båda enheterna stödjer upp till 3 skärmar varav en kan anslutas med NVIDIA G-SYNC teknologin. Något som är påtänkt i dessa bärbara datorer är att man utöver de två fläktarna som sitter monterade som standard i datorn är att man kan ta ut DVD-läsaren och istället sätta in en tredje fläkt som är utvecklad tillsammans med CoolerMaster. Samt att med hjälp av mjukvarustyrning så finns det en sorts självrengöring av fläktarna. Där dom var tredje timme byter vindriktning och istället blåser utåt och på så sätt får ut dammet som sugits upp i systemet.

Kommande enheter

Vi blev även presenterade av lite nyheter som förväntas komma under början på nästa år, vilka var två stycken olika projektorer och även en gaming telefon, vilka kan bli väldigt spännande att se hur och vad detta kommer utvecklas till, kommer det bli en större marknad för just projektorer och kommer spelen till telefoner att bli mer utvecklade för att kunna spela mer krävande spel på?

Tidigare artikelNyhet: GG Bar blir första gamingbaren i Sverige
Nästa artikelVideo: Årets Youtube rewind

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn