Apple vill göra våra hem smartare och denna gången till en betydligt lägre prislapp än vad vi är vana vid från Apple.

HomePod är en högtalare som kanske inte fick den uppmärksamheten eller hade dom funktionerna som vi hade hoppats på. Dessutom en högtalare som aldrig riktigt nådde Sverige.

Men med HomePod Mini som Apple nu har presenterat kan det nog bli en och annan ändring på detta. En liten högtalare som fortfarande har fokus på att ge bästa möjliga ljud, 360-ljud även denna gången. Har man två HomePod Mini bredvid varandra kommer det automatiskt att bli stereoljud.

Vill man spela upp musik går det självklart från Apples egna Apple Music och Podcasts, men just Spotify ser inte ut ha stöd från början.

HomePod Mini

Som vanligt med Apple senaste tiden så gillar dom att trycka in sina egna chip och även i HomePod Mini, S5-chip som gäller och tillsammans med U1-chip som finns i Apple Watch och iPhone 11 gör allt så mycket lättare, bara att hålla sin enhet nära högtalaren för att spela upp innehåller i just den HomePod Mini, smidigt.

Inte helt oväntat kanske så kommer HomePod Mini att ha Siri inbyggt och man kommer att kunna ha flera olika konton kopplat till högtalare, Siri kommer känna igen rösten och på så sätt ge ”rätt” information, funktioner som vi redan sett hos konkurrenterna.

HomePod Mini

Kort och gott kommer HomePod Mini bli en värdig konkurrent till Googles lilla Nest Mini som dock kostar mindre men samtidigt inte har samma bra ljud som HomePod Mini.

HomePod Mini kommer man kunna förhandsboka från och med 6 november och kommer börja säljas 16 november. Prislappen ligger på 99 dollar så strax över 1 000 kronor, ovanligt billigt för att vara en Apple pryl.

HomePod Mini

Tidigare artikelBlue Yeti X med World of Warcraft-tema
Nästa artikelApple presenterar tillslut iPhone 12!

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn