The Day Before Fntastic

Det blev lite som vi trodde, The Day Before blev en rejäl flopp kanske till och med en scam enligt många, studion bakom spelet lägger ner helt.

Jag vet inte om det nånsin har hänt tidigare, men The Day Before har inte ens varit ute i early access i en vecka, totalt fyra dagar och utvecklarna Fntastic väljer att kasta in handduken och förse sig själva i konkurs.

Anledningen kan ni undra, slut på pengar påstår dom. The Day Before som skulle bli nästa generation inom gaming, ett öppet MMO som ingen tidigare skådat men det blev allt annat än det eller ens bra.

Ska man tro på Fntastic så har dom lagt in alla resurser i form av pengar till att utveckla spelet och dom hoppades väl på att spelet skulle slå igenom vid lanseringen, deras plan var enligt dom själva att släppa patchar tätt och hela tiden uppdatera spelet och göra det mer stabilt och spelbart, ord som jag inte tror många gamers tror på.

Fntastic har haft en rejäl uppförsbacke från början och nu har dom bevisat att allt det folk trodde och spekulerade om dom och spelet stämde. Dom skickade ut massa konstiga meddelanden till sina fans dagar innan The Day Before släpptes, bland annat att dom utvecklat spelet i 5 år och gjort allt för att släppa spelet, jobbat dag och natt.

Men jag är helt säker på att det inte tog 5 år att utveckla The Day Before, dom har tagit massa färdiga kits för spelet, inget dåligt med det men dom har varit duktiga med att skryta om hur dom gjort allt från grunden.

Steam jobbar nu med att kunna betala tillbaka så mycket pengar som möjligt till spelarna som faktiskt köpt spelet, utvecklarna säger dock att servrarna till The Day Before kommer vara igång ett tag till, men nog bara en tidsfråga innan dom stängs ner. Det går i alla fall inte att köpa spelet längre på Steam.

Tidigare artikelDetta sökte vi mest på Google under 2023
Nästa artikelE3-mässan lägger ner helt

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn