Top Gear fick en första provkörning av Hyundai Ioniq 5 N

523

Hyundai Ioniq 5 N är en intressant bil som Hyundai utvecklat nu under några år, första provkörningen är uppe och det är positivt.

Jag är ärligt talat förvånad över att Hyundai Ioniq 5 N ens blev av, jag trodde detta var en modell som Hyundai skulle ge upp på med tanke på hur lång tid det tagit samt hur marknaden faktiskt ser ut för bilar i denna klassen.

Men jag hade fel, väldigt fel. Nu har vi äntligen fått se en första provkörning av Ioniq 5 N och det är inga mindre än Top Gear själva som fått ta sig an detta.

Ioniq 5 N är som sagt en elbil, men med mycket mer än bara så, totalt har vi ungefär 600 hästar att jobba med, med ett enkelt knapptryck kan vi få ytterligare 41 hästar i några sekunder vid behov. Detta ska ta bilen 0-100 km/h på 3,4 sekunder.

Bromsarna har också fått sig ett rejält lyft vilket kan behövas för att stanna denna bjässe på över 2 ton. Vi har nu 400mm-skivor fram och 360mm-skivor baktill.

Hyundai har jobbat på flera körlägen för Ioniq 5 N såsom bland annat drifting eller att kunna välja hur mycket kraft det ska gå till fram- respektive bakhjulen. Det är alltså totalt fyra elmotorer som jobbar, bak har vi totalt 282 kW medan fram har vi 166 kW.

Ni ser allt detta i klippet och detta är mer än bara en upphottad Ioniq 5, Hyundai har verkligen jobbat med att ta fram i körkänslan och att det ska vara kul att köra.

Hyundai har tidigare sagt att detta är bara början för deras N-modeller, vi kan räkna med att se betydligt mer av detta bland deras elbilar vilket jag tycker låter intressant, men hur stor marknad kan det finns för denna typ av bil?

Hyundai har fortfarande inte avslöjat när dom kommer börja sälja Ioniq 5 N, heller ingen prislapp på bilen.

Hyundai Ioniq 5 N Hyundai Ioniq 5 N Hyundai Ioniq 5 N Hyundai Ioniq 5 N Hyundai Ioniq 5 N Hyundai Ioniq 5 N

Tidigare artikelLogitech visar upp nya ergonomiska tangentbordet Wave Keys
Nästa artikelOnePlus redo att presentera sin vikbara telefon Open

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn