Razer nya tangentbord Huntmans Elite är utrustad med helt ny brytare med ny teknik som märks och definitivt hörs.

Razer Huntsman Elite är ett tangentbord som man verkligen känner igen att det är från Razer på designen, det är ingen dålig sak men samtidigt inget som får det att sticka ut.

Det som dock får Huntsman Elite att sticka ut är att den är utrustad med opto-mekaniska brytare som Razer själva tagit fram. Detta är en brytare som via en ljuskälla och en sensor kan känna av när knappen är nertryckt och i sin tur ge en respons, detta ska göra att responsen på brytarna ska vara betydligt snabbare och att dom ska tåla fler knapptryck än vanliga brytare, livslängden bli alltså längre.

Min första tanke när jag hörde om denna nya tekniken var att då måste detta mekaniska tangentbord vara betydligt tystare än Razers tidigare, men istället blev det tvärtom. Detta är nog det med högljudda mekaniska tangentbord som jag varit med om och tidigare jag hade kanske inte klagat men med tanke på vad konkurrenter klarat av och hur man gör allt för att tysta ner tangentborden så blev det lite av en besvikelse.

Razer Huntsman Elite

Så fort brytaren aktiverats eller ljuskällan har brutits så hör man det högljudda klicket som inte går att missa och det är nog något man inte vill ha i kontorsmiljö, hemma i sin lilla gaminghörna går alldeles utmärkt så länge ingen sover på samma våning.

Jag märkte dock aldrig att tangentbordet inte registrerade mina knapptryck förutom spacebar-knappen, ni vet den stora i mitten som man ska kunna klicka på vart som helst för att få ett mellanrum, den hade jag enorma problem med av någon anledning där vi inte alltid fick en registrering om man inte tryckte precis i mitten, jag vet inte om detta bara var något litet fel på vårt exemplar men när ett tangentbord kostar över 2 000 kronor förväntar man sig ett felfritt och i stort sett perfekt tangentbord.

Kunde ställa till det rejält i spel när man är såpass beroende av just spacebar att den inte alltid reagerade vilket jag förväntar mig och har aldrig varit ett problem tidigare.

Razer Huntsman Elite

En trevlig nyhet som jag har som ett måste på mina gamingtangentbord är mediakontroller i form av volymratt och tre andra knappar som styr musiken, det trevliga med volymratten är att man även kan till exempel styra ljusstyrkan på skärm eller tangentbordet. Kul att även Razer kommer med användbara mediaknappar denna gången istället för ha dom integrerade i F-knapp raden.

Ett måste eller något vi nästan tar föregivet idag är att tangentbordet har RGB-belysningen vilket är en självklart het även hos Huntsman Elite. Via mjukvaran Synapse kan vi styra hur tangentbordet ska lysa eller hur man vill att knapparna ska reagera, man kan välja olika avläsningsfrekvenser nämligen, men här valde jag snabbare på 1000 Hz utan tvekan.

Det finns även knappar för olika makro om behovet finns och allt detta gör lätt i Synapse mjukvaran som jag gillat då den är enkelt att förstå.

Razer Huntsman Elite

Razer Huntsman Elite är ett bekvämt tangentbord både för att skriva och spela på, men med tanke på hur högljutt det faktiskt är så kanske just skrivandet inte är att rekommendera samt kanske inte dela rum med någon som har detta tangentbord. Funktionsmässigt funkar det bra, spacebar är lite problematisk men som sagt så har kanske vi bara lite otur med vårt exemplar, prislappen på 2 000 kronor är rätt saftigt men samtidigt kanske en väl investering av ett slittåligt tangentbord.

 

i samarbete med PriceRunner

 

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
6
Funktioner
7
Användbarheten
8
Pris
5
Tidigare artikelGenshin Impact har släppts och är free-to-play
Nästa artikelForeo ISSA 2, Nya generationens munvård
test-razer-huntsman-eliteRazer tar äntligen fram lite ny teknik med Huntsman Elite som till prestandan visar vad den går för men har en och annan miss. Med tanke på det höga priset så är även förväntningarna skyhöga, inget får gå fel.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn