MSI fortsätter att göra det dom gör bäst och denna gången att kyla ner Intels 12:e generation som inte verkar vara lika krävande.

Samtidigt som MSI varit med i leken för att ta fram moderkort till nya Z690-plattformen så är dom även med i leken på att ta fram kylare till nya intel LGA 1700, svaret är MEG CORELIQUID S360.

Intel har tidigare pratat när det gäller Intels 12:e gen Core-processorer att dom ska vara svalare än tidigare, alltså inte gå upp i samma höga temperaturer vid nästan ingen belastning alls, fastän detta så ha MSI tagit fram en rejäl vattenkylning till 12:e generationen och det finns mycket nytt att ta del av.

Viktigast av allt är kanske att MEG CORELIQUID S360 är kompatibelt med LGA 1700 från dag ett utan nån typ av modifiering eller andra skruvar, MEG CORELIQUID S360 släpps i stort sett för just LGA 1700 och passformen är nästintill perfekt.

Men vi hade ett problem, ett problem som ställde till det vid montering. Plattan som man sätter på baksidan av moderkortet inte riktigt ville få skruvarna att fästa i vattenblocket, skruvarna som ska in i ett spår på baksidan släppte lätt och monteringen blev nästintill misslyckad om inte mer komplicerad.

MSI har denna gången applicerat kylpastan direkt på vattenblockets undersida vilket jag tycker ALLA tillverkare borde göra istället för att veta om man använt för mycket eller för lite kylpasta.

Den största nyheten hos just MEG CORELIQUID S360 är helt klart vattenblocket, vi hittar nu en 2,4 tums IPS-skärm som kan visa allt ifrån temperaturen på processorn, valfri bild/video, tid eller varför inte väderprognosen? En liten detalj eller funktion som blir allt vanligare men som jag personligen tycker bli allt mer onödig, vill jag se temperaturen gör jag det minst lika enkelt genom Ctrl+Alt+Del och tar fram temperaturen där.

En annan trevlig nyhet som vi inte ser är att MSI har monterat en 60mm fläkt tillsammans med vattenblocket, detta ska göra att kylningen även sker runt processorn såsom M.2 SSD och RAM-minnen. Hur stor effekt det faktiskt har kan jag inte svara på då jag inte märkte skillnaden på varken M.2 SSD eller RAM, nackdelen är väl isåfall att vi har ännu en fläkt som ger ifrån sig ljud.

MEG CORELIQUID S360

Som vanligt har vi tre fläktar som monteras direkt på radiatorn, denna gången är det MSI:s MEG Silent Gale P12 som står för detta luftflöde och ska vara tystare än tidigare fläktar från MSI, jag kan dock säga att jag tycker fortfarande hela MEG CORELIQUID S360 ger ifrån sig bra med ljud, nästan lite för mycket ljud då jag hade hoppats på detta skulle vara ett tystare system än tidigare.

Men det viktigaste av allt med MEG CORELIQUID S360 är ändå helt klart att hålla nere temperaturen från Intel i9-12900K som vi använde oss utav. Vi testade att verkligen pressa denna processor till sitt yttersta, både genom stresstest, benchmarks och att spela CPU-krävande spel. Temperaturen gick till max 82°C oavsett tryck, detta är då med en oklockad i9-processor.

När vi väl skruvade upp prestandan lite i Intel i9-12900K så gick även temperaturen upp, då hamnade vi på ungefär 90°C vilket jag fortfarande tycker är bra siffror och ett bra resultat.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
9
Installation
7
Funktioner
8
Pris
8
Tidigare artikelTest: MSI MPG Z690 Carbon Wifi
Nästa artikel15 minuter Elden Ring-gameplay
test-msi-meg-coreliquid-s360MSI har helt klart lyckats visa att MEG CORELIQUID S360 är deras nästa generation AIO och detta med fokus på att göra det dom gör bäst, kyla ner komponenter i detta fall CPU.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn