MSI har lanserat en gaming laptop i form av GX60.

IMG_4427

Med AMD under skalet i form av processor och grafikkort så kommer här MSI med sin gaminglaptop. Steelseries står för tangentbordet och datorn känns rustik och välbyggd. Men funkar detta lika bra som specifikationen visas på teoretiskt?

Användning

MSI GX-60 är utrustad med en 15.6″ skärm och redan där så får man fel känsla. Grafikkortet är ett AMD Radeon HD 7970M 2GB vilket även det lämnar en del mer att önska. Det känns som att ska du använda denna dator till att spela på så måste du nästan införskaffa en ny skärm också. Rent prestandamässigt så är det nog CPUn och hårddisken som kommer agera flaskhalsar, enligt testet nedan så får processorn lite smådåliga betyg. Men med detta sagt så är det ingen dålig spelmaskin, kanske inte en high-end maskin, det går fortfarande att spela spel på den, dock kanske inte på högsta inställningarna. Tangentbordet ifrån Steelseries är faktiskt förvånansvärt skönt att använda, även fast mousepaden skulle varit något större. Men om du spelar med denna dator så lär du koppla in extern mus och även en skärm till den. MSI verkar ha byggt denna datorn för att den ska tåla en del, då utseendet och tjockleken på den ger ett gediget och hållbart intryck. Fläkten som man kan aktivera med hjälp av touchknappen under skärmen eller som går igång automatiskt vid höga temperaturer, väsnas och låter en hel del – nästan för mycket. 

 

test

 

Under skalet

Under skalet hittar vi en CPU från AMD A-serien, en fyrkärnig A10-4600M @ 3.2GHz, tillsammans med 8 GB DDR3 minnen så flyter den med hyffsat bra ändå. Som tidigare poängterats så lär den hänga med hyffsat i de flesta spelen, och till vardagsanvändning är den bra då den är relativt liten och stabil. GX-60 är även Eyefinity-kompatibel vilket innebär att du kan koppla in ett antal skärmar som sedan kan visa flera olika källor. Som lite grädde på moset så har MSI även under skärmen satt dit ett gäng touchknappar där du kan aktivera så att fläkten höjs i varv, mata ut DVD-spelaren, inaktivera/aktivera WiFi, samt en egen programmerad funktionsknapp. Smidigt.
Dock är det så att är du ute efter ordentligt med prestanda som är värt pengarna så är det Intel’s chipset som man skall satsa på.

 

Modell MSI GX60
Operativsystem Windows 8
Mått (B x D x H) 419 x 286 x 49,7
Vikt 3,5 kg
Processor AMD A10-4600M
Grafikkort AMD Radeon HD 7970M
Minne 8 GB DDR3 Utökningsbart till 16 GB
Skärm 15.6″ FHD 1920 x 1080
Lagring 750 GB 7200 RPM
Anslutningar 1 x HDMI 1 x DisplayPort 1 x VGA 1 x USB 2.0 3 x USB 3.0Ljud Line-out, Line-in, Mic, Digital
Nätverk WiFi 802.11 b/g/n Bluetooth
Pris 12 000:-

Omdöme:

MSI GX60 är bra, men avsaknaden av SSD gör att resultaten på testerna dras ner kraftigt. Den duger som skrevs tidigare till en hel del spel, men kanske inte på högsta grafikinställningarna. Skärmstorleken är inte optimal i sig utan GX60 är nog mer gjord att ha som en ”lätt att ha med sig”-dator när man skall spela hos kompisarna, och sen när man kommer hem så kopplar man upp sig på sina skärmar och tangentbord och mus. Men de saker som gör att denna laptop inte får någon stämpel är dels priset, avsaknaden av (det som borde vara standard idag) belysning under tangentbordet, skärmstorleken, storleken, den är väldigt klumpig och sist SSD-cachen är väldigt saknad!

 

Tidigare artikelNyhet: Splitscreen tycks bli ett minne blott
Nästa artikelNyhet: Galaxy S4 Zoom LTE finns nu i Europa

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn