Vi har haft GS60 i testlabbet en period nu och denna notebook ifrån MSI har verkligen överraskat.

En bärbar dator i notebook storlek med hyfsad spelprestanda, det är precis vad MSI GS60 leverarar. Denna notebook i 15 tums format gör dina resor till ett rent nöje, där du kan kombinera spelande med arbete på ett enkelt och fridfullt sätt men tyvärr till ett relativt högt pris, kan det ställa till det?

Design

GS60 har precis som tidigare laptops ifrån MSI blankpolerat yttre med en form av gummi på undersidan, nackdelarna med denna blankpolerade finish är som vi nämnt i de tidigare MSI testen att det lätt blir fingeravtryck på höljet vilket inte är någon särskilt stor börda, men vill man ha ett rent utseende så blir det svårt med dessa ytor som lätt drar åt sig fingeravtrycken och som dessutom är halvsvåra att få bort. Vidare så är det en 15.6 tums LED display som har en upplösning på 3840 x 2160. Tangentbordet är tillverkat i samarbete med SteelSeries och varje tangent är separat belyst med LED, för att du själv ska kunna anpassa belysningen till eget tycke och smak med hjälp av medföljande SteelSeries programvara. Tangenterna har en viss känsla till sig som skiljer sig ifrån tidigare notebooks och bärbara datorer, lite mer direktare och inte lika sladdriga som andra tangentbord känns till bärbara datorer.

Mjukvara

Något som faktiskt är väldigt tacksamt med MSI det är att det inte är något nämnvärt gällande bloatware, det som finns i form av bloatware är i princip bara Norton antivirus. Annars så finns det bara programvara som är till för att hjälpa dig med din totala spelupplevelse. Som t ex Xsplit, samt även MSI Dragon Gaming Center, där du kan ställa in olika preferenser, till exempel om datorn skall användas vid spelande så ställer man upp så att fläktarna blir mer responsiva och mer aktivt kyler ner din dator, men något som är väldigt smidigt och bra det är programvaran Nahimic som är till för att även göra din ljudupplevelse speciel. Nahimic är till för att ändra ljudnivåer och anpassa ljudet för spel, eller film samt basnivåer och olika andra ljudförbättringar. Annars så kommer datorn med Windows 10 vilket nästan måste vara standard på nya bärbara datorer.

Hårdvara

GS60 är utrustad med Intel Core i7 processor, och något som vi klagade på GE72 var mängden RAM minne, vilket dom har utökat på GS60 ifrån 8 GB till 16 GB. Grafikkortet i denna notebook är tro det eller ej ett GTX 970M med hela 3GB dedikerat minne, vilket gör att denna datorn klarar av de flesta spelen på medelhög grafik utan större problem. Det som blir problem med att köra krävande spel är ljudnivån ifrån fläktarna som får arbeta mer för att kyla ner hårdvaran. Med denna hårdvaran så klarar datorn även att spela upp 4K filmer utan några som helst problem.  Lagringsmöjligheterna finns i form av en mekanisk 1 TB hårddisk och en 250 GB SSD hårddisk. Anslutningsmöjligheter har man i både DisplayPort och HDMI men även 2 st USB 3.1, lightningport och sd korts läsare.

Steelseries står för tangentbordet

Specifikation:

 

Skärmstorlek 15,6″ Glare Wide View UHD LED Panel
OS Windows 10
Processor Intel Core i7-6700HQ
RAM 16 GB DDR4
Grafik GeForce GTX 970M 3GB DDR5
Lagring 256GB SSD & 1TB HDD
Anslutning HDMI
DisplayPort
Lightning
Ethernet
2 x USB 3.1
1 Hörlursport
1 Mic port
Pris Från cirka 19 700:-

 

Omdöme

Detta är faktiskt en väldigt smidig och praktisk dator som kombinerar både notebook känslan samtidigt som det är en duglig spelmaskin. Något som vi klagat på hos MSI flertalet gånger är deras ytfinishen då den är väldigt lätt drar åt sig fingeravtryck och det sänker lite utav helhetskänslan med tanke på att den inte blir allt för vacker efter några dagars användning, annars är det en fantastisk bra och smidig maskin. Just denna datorn hade jag med mig på mina båda resor och batteritiden är helt klart godkänd, kunde få ut ungefär 4-5 timmar utan några större problem. Något som talar emot datorn är det otroligt höga priset samt vem den egentligen riktar sig mot, kontorsnissen eller gamer?

msigs60_betyg

 

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Snyggt designad
  • Lätt
  • Användbarheten

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Priset
  • Fläktarna låter mycket under belastning

[/column]

Tidigare artikelNyhet: Google Glass har försvunnit från Sociala Medier
Nästa artikelNyhet: Crowdfunding måste beskattas

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn