En bärbar speldator från MSI vid namn GE72 har passerat testlabbet hos oss på TeknikHype, vad kan denna leverera för oss?

Det verkar bli mer och mer vanligt att folk använder bärbara datorer till att spela spel på, visst den portabla lösningen är väldigt smidig när man skall på LAN eller till en polare för att spela, men hur är prestandan, följ med när vi dyker in i MSI’s senaste bärbara spelmaskin GE72.

Mjukvara

Standard så medföljer Windows 8.1 och vid det här laget så borde det flesta antingen lärt sig att älska 8.1 eller uppgraderat till Windows 10, men bortsett ifrån operativsystemet så är MSI GE72 faktiskt väldigt besparad ifrån bloatware. De program som faktiskt följer med fyller ändå en relativt viktig funktion. Så som Norton antivirus och Steelseries Engine vilket används till att styra vissa saker, vad berättar vi mer om längre ner. Sen i vidare förklaring av att detta är en gamingdator gjord för gamers så är programmet Xsplit Gamecaster förinstallerat, vilket är ett program som används för att streama spel, som gjort för att detta ska bli en bra spelmaskin med andra ord, eller?

Designen

Detta är en väldigt stilren dator med små snygga designtänk, så som att MSI loggan på locket lyser svagt vitt när datorn är igång, även de väldigt diskreta blåa LED lamporna för Power, HDD och laddning som finns under en liten kant under mousepaden. Vidare så är chassit i metall och finishen är i borstad metall, vilket ger ett stilrent, snyggt utseende.

Tangentbordet är ifrån Steelseries med RGB dioder under varje tangent, vilket MSI låter dig styra med hjälp av ett knapptryck uppe i högra hörnet, med hjälp av Steelseries Engine som vi nämnda ovan så kan du göra en mängd olika alternativ hur ditt tangentbord skall lysa.

Zonerna är uppdelade i tre stycken och varje knapp är bindningsbar till ett kommando. Något som är att tacka för den stora skärmen är att man även har ett numeriskt tangentbord, vilket hade varit svårt med en mindre skärm. Högtalarna är snyggt inbyggda i underkant av datorn framtill, där Dynaudio och MSI har nått ett samarbete och lyckats bygga in väldigt högkvalitativa högtalare med ett väldigt realistiskt ljud där alla stereoljud dessutom omvandlas till flerkanalsljud.

 

Skärmen

GE72 är utrustad med en 17,3″ FULL HD LED panel med en sorts anti-reflektions hinna på, vilket hjälper till att minska reflektionerna på skärmen ifrån andra faktorer så som sol och ljus som uppkommer från belysning, dock så är och kommer nog alltid solen vara det största hindret när det kommer till skärmar på både datorer som telefoner/surfpalttor. Skärmen i sig är fantastisk att använda och man kan tillbringa många timmar framför den, med de ljusändringar och kontrast inställningar så får man en skön och avslappnad känsla framför LED skärmen.

Prestanda

Nedan följer en lista över specifikationerna på MSI GE27. Man kan väl lugnt säga att denna dator går att använda till det mesta. Trots MSI’s Cooler Booster vilket är ett dubbelt värmesystem som är tillverkat för nästa generations CPU och grafik med extrem prestanda så blir datorn väldigt högljudd när höga temperaturer nås, visserligen så kan man reglera fläktarna med hjälp av en knapptryckning men med full effekt på fläktarna så låter det rätt bra om datorn ändå. MSI Cooler Booster är sagt att sänka temperaturen med 8-10 grader över CPUn och 6-8 grader på grafikkortet när kylsystemet är satt på max. Och sen kan vi nog inte påtrycka detta nog, men hur tänkte MSI när de bara satte i 8 GB RAM minne i en såpass kraftull laptop.

 

Specifikation:

 

Skärmstorlek 17,3″, Anti-glare,
Upplösning 1920 x 1080 FULL HD
OS Windows 8.1/10
Processor Intel Core i7 4720k
2,6 GHz upp till 3,6GHz
RAM 8GB DDR3 1600 MHz (Kan utökas till 16GB)
Grafik GeForce GTX 970M 3GB DDR5
Lagring 128GB SSD & 1TB HDD
Anslutning 1x USB 2.0
3x USB 3.0
1x DisplayPort
1x HDMI 1.4a
Trådlöst 802.11 b/g/n/ac
Bluetooth 4.0
Hörlursuttag samt 3.5mm utgång
Pris Från cirka 13 500:-

 

Omdöme

Allt ifrån uppackningen av datorn till nedpackning igen efter testet så har det varit ett leende från öra till öra, en väldigt positiv upplevelse. Detta är en spelmaskin som klarar av att spela nutidens spel, frågan är hur framtidssäker datorn är dock, med tanke på att man bara får får med 8GB RAM. Sedan vet vi inte om detta har med vårt testexempel att göra men mousepadens funktion var sisådär, ibland slutade den att fungera helt och hållet, både vi och MSI misstänker att det har med testexemplet att göra. Så efter att ha använt denna datorn under en period så ger vi MSI GE27 ett betyg av Bättre, just för att det är en hyfsad maskin bortsett från mängden RAM.

Fotnot: Vi har fått information ifrån MSI om att det finns en ny version utav denna speldator med Intel Skylake. (MSI GE72-6QF)

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Kraftfull processor
  • Kraftigt grafikkort
  • Både SSD och mekanisk hårddisk
  • Bra skärm
  • Tangentbord med många valmöjligheter gällande belysning
  • Priset

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Den lilla mängden RAM
  • Ljudet ifrån kylningen
  • Den borstade metall finishen får lätt fingeravtrycksmärken

[/column]

 

msige72-betyg

Tidigare artikelNyhet: beON nya smartlampan från Kickstarter
Nästa artikelNyhet: Google bekräftar Youtube Red

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn