MSI Clutch GM31 Lightweight

MSI har släppt en riktigt lättviktare av trådlös gamingmus och det märks att dom lär sig mer och mer gällande formen.

MSI fortsätter att försöka leverera den ”ultimata” gamingmusen och dom blir bättre och bättre för varje modell som dom släpper.

GM31 Lightweight har helt klart förbättrats på många sätt men främst med designen och formen på musen. Det är en lite större mus, detta gör samtidigt att den sitter skönt i handen och med en nästintill perfekt form och ”böj”. Fastän sin storlek så har MSI lyckats få ner vikten till endast 74 gram vilket helt klart gör att den får kallas för ”lightweight”.

Sensorn som MSI använder sig utav är PMW-3311, en optisk sensor som har stöd för DPI upp till hela 12 000 och 400 IPS i rörelsespårning. Att ställa in sin DPI samt andra inställningar görs enkelt via MSI egna mjukvara, stort plus att ha en mjukvara Dragon Center som är enkel och faktiskt fungerar. Där går det dessutom att ställa in lite macros samt rörelsekänslighet, det klassiska som man ställer in på en mus.

Den trådlösa tekniken är det i dagsläget oftast inget problem med, MSI Clutch GM31 kör på den trådlösa tekniken 2,4 GHz RF och detta ska göra att latensen ska vara nere på endast 1 ms, detta är något som inte har några som helst problem med och musen fungerade klockrent oavsett jobb eller spel. Man kopplar enkelt upp musen via nano-USB-dongeln som följer med och att den just är så minimal är alltid ett plus.

Batteritiden kan för många vara ett problem eller något man är orolig över när det gäller trådlösa mös eller annan utrustning till sin PC. Clutch GM31 Lightweight överraskade ändå med batteritiden där jag fick ut ungefär 90 timmar (en vecka utan problem), men det som var ett plus att musen hade stöd för snabbladdning där endast 10 minuters laddning ger 9 timmar speltid. Ladda gör man enklast och snabbast via laddningsdockan som följer med, detta ser jag som ett plus då man efter varje spelsession kan sätta musen på laddning och på så sätt vara redo för kommande dag, fulladdad.

Jag var till en början skeptisk till Clutch GM31 Lightweight, främst för att tidigare möss jag testat från MSI hade inte riktigt designen och formen som passade mig eller många andra. Men denna gången är det annorlunda och både formen samt knapparna på denna mus är tilltalande och blivit lite av min favorit för mig. Laddningsdockan trodde jag inte att jag skulle behöva eller ens vilja ha, men det är ett litet plus som gör det mer bekvämt och att ha trådlös mus blir helt plötsligt inte ett problem.

När det gäller att GM31 är en lättviktsmus så är detta kanske inte för alla, en gång i tiden så föredrog jag att ha en ”tyngre” mus just för att jag vill känna att jag håller i den, men idag vill jag ha lättare och rörelsen när man sitter många timmar för att inte dra på sig skador eller dylikt.

RECENSION ÖVERBLICK
Komfort
9
Prestanda
8
Funktioner
8
Pris
8
Tidigare artikelDå kommer Super Mario-filmen till Sverige
Nästa artikelOnePlus lovar fyra OS-uppdateringar för vissa modeller
test-msi-clutch-gm31-lightweightMSI Clutch GM31 Lightweight blev överraskande nog en av mina favoriter när det gäller gamingmöss och detta främst för designen och formen, MSI har tagit till sig från tidigare modeller och gjort saker och ting bättre.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn