Logitech är väldigt kända för kringutrustning och vid flera tillfällen har dem överraskat oss positivt men ibland har tyvärr priset varit lite för högt och det som skrämt iväg oss, speciellt när det kommer till utrustning som riktar sig mot gaming.

Prodigy-serien är en helt ny serie hos Logitech som är skapad för gamers men denna gången för en lägre prislapp med till samma höga kvalitet. Man har även tagit hjälp av e-sportare som med sin erfarenhet ska hjälpa Logitech att ta fram dem små detaljerna som kan vara avgörande för många spelare.

logitech403-2

Men vågar vi verkligen tro det? Vi testar…

Logitech släppte nyligen sin mest avancerade trådlösa gaming mus, G900 Chaos Spectrum som vi på redaktionen hyllade.

Nu är det dags för en ny gaming mus, G403 som erbjuds i två utföranden, antingen med kabel eller som trådlös.

Båda G403-modellerna har samma design på musen och samma sensor, det ända som skiljer dessa två är att ena modellen kör bara med kabel medan den andra har möjligheten att köra antingen med kabel eller helt trådlöst.

Sensorn som är Pixart PMW 3366 ger möjligheten att ställa in DPI mellan 200 – 12 000 och ska vara en sensor som gjort för bland annat FPS-spel med krav på precisions rörelser.

Båda mössen har sex knappar där det första vi la märke till var hur sidoknapparna (tumknapparna) var ovanligt stora och detta till det positiva för att inte råka trycka fel eller missa. På ovansidan hittar vi även på dessa möss en DPI-knapp som gör det möjligt att skifta mellan tre profiler med olika DPI och uppdateringsfrekvens.

logitech403-1

På undersidan hittar vi även en liten lucka som gör det möjligt att lägga till lite extra vikt på 10 gram som är en bra valmöjlighet men långt ifrån ett måste, även om det är en gamingmus.

Den trådlösa tekniken är densamma som sitter i G900 som kör signalen på 2.4 GHz och med hjälp av beamforming ger längre räckvidd samt bättre batteritid. När vi testat den trådlösa funktionen i G403 så märkte vi ingen skillnad alls mot G900 vilket resulterar i noll lag eller fördröjning, detta gör att vi första gången på länge om någonsin som vi vågar testa spel trådlöst även om det är online-spel.

Vi testade båda mössen i spel som CSGO, Battlefield 1, Dark Souls 3 samt i DOTA 2 där musen fungerade alldeles utmärkt till alla spelen, när det kommer till spel som just DOTA 2 så saknas kanske lite fler knappar om man är van vid det.

Tack vare att sensorn ger möjligheten till att välja mellan stor variation av DPI samt uppdateringsfrekvensen.

Alla dessa inställningar görs enkelt via Logitech Gaming Software där allt finns samlat som går under Gaming. Programmet är väldigt lätt att förstå och man kommer lätt in i hur man ställer in sina olika profiler via några få knapptryckningar.

Logitech G403 varesig man väljer med kabel eller utan så är detta en väldigt bra mus och detta genom att Logitech inte har snålat när det kommer till komponenter såsom sensor samt trådlösa tekniken utan valt det bästa dem har och gör att vi egentligen inte ser någon större anledning varför man skulle köpa en av deras flaggskepps möss för en högre prislapp men inte avsevärt högre.

logitech403-4

Båda mössen har samma goda byggkvalitén där materialvalen kan vara något vi ifrågasätter men misstänker att det är just det som gör de möjligt för Logitech att pressa priset.

Omdöme

Är man ute efter en trådlös lösning när det kommer till en gaming mus och inte vill spendera flera tusen kronor så är G403 Wireless ett bra alternativ om inte det bästa i nuläget. Men att välja G403 med kabel är fortfarande ett bra alternativ där priset halveras ungefär och man får fortfarande samma sensor samt samma möjligheter i mjukvaran.

Är ni skeptiska till att trådlösa möss skulle fungera utan nån som helst fördröjning eller lagg så tycker vi ni ska ge G403 Wireless en chans och inse hur långt utvecklarna, i alla fall Logitech kommit med den trådlösa tekniken.

Tidigare artikelXiaomi besöker CES 2017
Nästa artikelTest: Asus VivoStick PC

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn