En ultratunn laptop blir allt vanliga, men är fortfarande för stort för många och att ha en fullt fungerande PC med Windows 10 på en ”sticka” eller Computer Stick är det ultimata för många.

Asus är inte först ut med denna lösningen men gör det väldigt bra. Asus VivoStick PC är ganska stor för att vara en USB-sticka men med tanke på va den kan göra så överraskar den på många steg.

Vi valde att använda VivoStick som en HTPC vilket fungerade utan några som helst problem, det ända problemet som vi egentligen stötte på var antalet USB-portar men sen får man också tänka på att storleken gör det väldigt begränsat. Istället så valde vi att testa att streama eget material såsom bilder och videos via en NAS och detta fungerade utmärkt.

asus-vivostickpc-2

Men som vi nämnt tidigare så är detta en PC i ett extremt litet skal och ändå har Asus lyckats göra det möjligt att köra bland annat Windows 10 64-bit samt en prestanda som ligger precis under Surface 3.

När det kommer till mjukvaran så vill man kanske inte alltid ha ett Windows-skrivbord utan ett mer anpassat för just media och där hjälper Asus till med sin mjukvara som dem kallar för ”Vivoremote Center” men som är begränsat och vi skulle rekommendera att man hittar andra bättre lösningar till detta, det finns en hel del.

Fastän vi sagt flera gånger att Vivostick PC är liten så är det en liten sticka i jämförelse med en laptop eller stationär PC men det en sak man ska tänka på är att när man väl kopplat in alla sina tillbehör såsom tangentbord, mus och kanske en extern hårddisk så är stickan inte lika smidig längre och rekommenderas att använda den lilla förlängningskabeln som följer med för att inte råka bryta av den i HDMI-kontakten på TV:n.

asus-vivostickpc-3

Omdöme

Asus Vivostick PC är något vi definitivt rekommenderar då det inte finns allt för många konkurrenter och de få som finns når inte ut till samma prestanda eller samma pris.

Har man ingen smart-tv eller vill ha en HTPC i sovrummet eller vardagsrummet så är en Vivostick PC en bra investering med många bra möjligheter, i stort sett alla möjligheter samma som en bärbar PC.

Tidigare artikelTest: Logitech G403 Wired/Wireless
Nästa artikeliOS 10.11 drabbat av batteribugg

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn