Vi har fått möjligheten att prova på Logitech G19s

Logitech lanserade i mitten på Mars en ny serie gaming-tangentbord, möss och headset.

IMG_0974

Det vi fick testa var ett Logitech G19s som vid första anblick var aningen klumpigt, men efter ett tags användande så har man börjat vänja sig vid det, knapparna har en form av UV beläggning som gör att dom inte ska bli klibbiga av svett och inte slitas ut fort. Sen kan vi ställa oss frågan, detta ska vara lite av ett tangentbord i toppskiktet, varför då inte mekaniska brytare?

Upplägget på tangentbordet

Till vänster så finns det 12 st G knappar som är programmerbara med upp till 36 funktioner, det är enormt smidigt för den inbitne gamern, dock kan knapparna vara mest i vägen innan man vant sig den nya tangentbordshållningen på händerna. Sen har vi M1, M2, M3 som är knappar där du kan ha förinställt tre olika färger för tangentbordets bakgrundsbelysta tangenter. Även en brytare finns tillgänglig om man vill stänga av windows tangenter och dylikt medans man spelar. Längst bort till höger på tangentbordet så återfinns mediaknapparna, med sedvanliga, play/pause, stopp, byt låt vänster, byt låt höger och även scrollhjul för att höja och sänka volymen.

Titta på youtube eller ha koll på processoranvändning

IMG_0970

Tangentbordet är även utrustat med en LCD-display, där du kan visa allt ifrån bildspel på dina lagrade bilder eller kolla Youtube. Det kan dock bli lite väl minimalt att titta på den lilla skärmen! En liten ”onödig men fräck funktion”. En del spel skall tydligen stödja funktioner som att visa statistik under spelets gång.
Antagligen så är det på grund av LCD-displayen som tangentbordet behöver extern strömkälla i form av en liten nätadapter.

Praktiska, smarta lösningar

IMG_1000

På baksidan av tangentbordet finner vi två stycken höghastighets USB portar, där du enkelt kan koppla in headset, eller annan utrustning som behöver USB. På undersidan finner vi en massa skåror och genomgångar och det ser ut lite som labyrinter, men detta är för att du ska kunna få ordning på alla kablar till möss och headset. En mycket fiffig lösning tycker vi! Du skall även kunna trycka ner så många som 26 knappar samtidigt utan att Windows tar illa vid sig. Alla inställningar och konfigurationer görs via Logitech Gaming Software vilket är ett väldigt enkelt och smidigt program.

Omdöme

Saknaden av mekaniska brytare får detta tangentbord att falla rätt långt ner på listan, framförallt med tanke på priset, en prislapp på närmare 2000:-. Annars så är det ett väldigt behagligt och trevligt tangentbord. LCD-displayen är ett trevligt litet tillskott som är en sak man tänker på i början men allt eftersom så glöms den av.  Dubbla USB-portar är klockrent!

Tidigare artikelE3: De viktigaste tiderna för alla Nintendos fans
Nästa artikelNyhet: Steelseries introducerar tre nya headset

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn