Kingston gör det dom gör bäst och erbjuder minne som är överraskande snabbt och ett måste för både gaming och professionella användare.

Kingston är som dom flesta kanske vet mest kända för att jobba med minnen, allt från RAM, minneskort till SSD och med fokus på prestanda och stabilitet. Så även denna gången med KC3000 men nu har man även fått med senaste tekniken och riktigt snabbt minne.

Är man beroende av att ha mycket utrymme så är KC3000 ett bra val då det erbjuds upp till hela 4TB i SSD lagring, lägsta är 512GB om man nöjer sig med såpass lite men hög prestanda.

KC3000:s prestanda är enligt Kingston upp till 7 GBps sekventiell läsning och ska kunna skriva med mer slumpmässig men komma upp i 1 miljon IOPS.

Kingston KC3000

Det jag märker ganska snabbt med KC3000 att här har Kingston fokuserat helt klart på prestandan och framförallt mot gamers. 3DMarks Storage Benchmark är ett test som fokuserar på spelprestanda i ”real-world” spel. Varje omgång av test som görs är baserat på lagring hos olika spelaktiviteter, inklusive installation av spelfiler, laddar spel, sparar framsteg och spelar in spelvideoströmmar, sistnämnda som blivit allt mer vanligt.

Kingston KC3000 benchmark

Ett annat test som jag gjorde och blev genast mer nyfiken på gällande resultatet är PCMark 10, ett spårningsbaserad mjukvara som använder en bred uppsättning verkliga spår från populära applikationer och vardagliga uppgifter för att mäta prestanda hos KC3000. Här får jag snabbt reda på hur en SSD med såpass hög prestanda även kan levererar när det kommer till ”vanliga” uppgifter och som inte kräver varken prestanda eller kraft, vardagliga sysslor med en SSD som ger sitt yttersta inom gaming.

Kingston KC3000 benchmark

Att KC3000 lyckas leverera som den gör är mycket tack vare PCIe 4.0 prestandan som helt klart är ett måste och något som säkrar framtiden gällande SSD ett tag framöver.

Diskbench som är en benchmark som är ett måste för att se hur enheten presenterar vid större filöverföringar under en längre period så är KC3000 överlägsen, vår tidigare varit WD_BLACK SN850 får denna gången känna sig slagen av både Kingston och Samsung men Kingston är vinnaren.

Kingston KC3000 benchmark

Kingston visar verkligen prestandan som PCIe 4.0 har att erbjuda och ännu bättre med rätt typ av minne som Kingston arbetar allt mera med. Ännu bättre är att priset på KC3000 böjar från cirka 1 200 kronor för 512GB vilket helt klart är ett måste och prisvärt.

Något som vi inte har testat är strömförbrukningen och är något som Kingston tidigare inte varit allt för duktiga med, men med tanke på prestandan som KC3000 faktiskt har att erbjuda så tror jag inte att en lite högre strömförbrukning skulle ställa till det.

Kingston KC3000

Vår testbänk vid test av Kingston KC3000 var:

CPU Intel 12th gen 12900K
Moderkort MSI MPG Z690 Carbon Wifi
Minne 2x16GB ADATA DDR5
Grafikkort Radeon RX 6800XT
CPU kylning MSI MEG CORELIQUID S360
PSU MSI MAG A750GF
OS lagring WD_Black SN850 1TB
OS Windows 11 Pro 64-bit
RECENSION ÖVERBLICK
Hårdvara
9
Prestanda
8
Installation
8
Pris
9
Tidigare artikelSWTOR nya expansion firas med actionfylld trailer
Nästa artikelNintendo stänger av eShop för Wii U och 3DS
test-kingston-kc3000-m-2-ssdKingston KC3000 är beviset på nästa generation SSD och härifrån kommer det och kan det bara bli bättre. Fastän sin höga prestanda så har Kingston lyckats hålla nere priset vilket gör att alla som ha stöd för PCIe 4.0 kan erbjudas hög prestanda till lågt pris.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn