Corsair kan sin grej och dom visar verkligen detta med HS80 RGB Wireless som är ett headset för alla mer eller mindre, men vart brister det?

Corsair har lång erfarenhet när det gäller tillbehör för gaming men även komponenter, denna gången ska vi dock fokusera på ett headset och ett headset som jag hade låga förväntningar på.

HS80 RGB Wireless är deras senaste tillskott och detta är ett headset som Corsair verkligen mer eller mindre gjort bra på allt, till och med prislappen denna gången.

Första gången jag såg HS80 RGB Wireless på bilder från Corsair så såg detta ut som ett typiskt Corsair headset, men detta förändrades väldigt snabbt när jag väl fick HS80 RGB Wireless till kontoret och packade upp, då fick jag istället vibbar att vi här har vi ett headset som är en blandning av Steelseries och Corsair, en korsning av två ledare inom headset på marknaden.

Designen på HS80 RGB Wireless är precis som tidigare headset från Corsair robust och med materialval som gör att vi har ett rejält headset med hög kvalitet. Fastän att det finns RGB i namnet så skulle inte jag säga att Corsair kladdat ner headsetet med allt för mycket RGB utan detta har gjorts diskret denna gången, mikrofonen har indikation samt att Corsair-loggan på varje kåpa är RGB-belyst. Att det är lite RGB är helt klart ett plus med tanke på att detta faktiskt är ett trådlöst headset och man vill dra nytta av så mycket batteritid som det bara går.

På tal om batteritid så är detta headsetet svagaste punkt, rent av riktigt dåligt. Enligt Corsair så ska batteritiden ligga på ungefär 20 timmar, men jag kan säga att detta har inte stämt för mig, jag fick mer eller mindre ladda headsetet efter varannan session jag satt och spelade och då varade varje session i 3-4 timmar. RGB satte jag på under 50% ljusstyrka så jag tycker att man borde få ut betydligt mer av batteriet än vad vi faktiskt fick. Ett annat minus vilket jag inte riktigt förstår är varför vi inte kan få se i procent hur mycket batteri vi har kvar i mjukvaran, istället får vi bara se high, medium och low. Man laddar via USB-C som tyvärr inte har stöd för snabbladdning, att ladda dom fullt tog mig ungefär tre timmar, visst går det att använda dom med kabeln inkopplad men dom är trådlös av en anledning.

Corsair HS80 RGB Wireless

Här har vi ett stilrent headset, precis i min smak där det inte skriker gaming utan istället har Corsair lagt fokus på hårdvaran som ska leverera ljud och ta in ljud.

En nyhet som jag gillar starkt med HS80 RGB Wireless är huvudbandet som påminner mycket om det Steelseries har på sina headset och detta är helt klart ett stort plus. Man kan ha på sig HS80 RGB Wireless i många timmar utan problem med komforten och jag tror detta har främst att göra med hur huvudbandet tar bort mycket av belastningen. Öronkuddarna som jag personligen tycker är en av dom viktigare punkterna när det gäller komforten har Corsair gjort rätt och valt riktigt mjukt tyg denna gången, så inget fakeskinn eller liknande, mjukt och formar sig utmärkt om man bland annat har glasögon. Dock så gör materialet på öronkuddarna ett dåligt jobb för att isolera ljud utifrån, värt att tänka på. Det går heller inte att byta ut öronkuddarna utan dom sitter där dom sitter.

Corsair HS80 RGB Wireless

På den vänstra kåpan hittar vi knapparna och det är endast två egentligen en som justerar volymen samt en av/på-knapp. Trycken man in volymen så kan man välja olika profiler i EQ vilket också kan vara plus om man skiftar mellan till exempel spel, film och musik.

Något som jag redan nu ser kommer bli ett problem längre fram är mikrofonen, mikrofonen som hårdvara när det gäller att spela in ljud gör ett riktigt bra jobb, bland dom bästa mikrofonerna på marknaden i ett trådlöst headset. Men materialvalet här kommer ställa till det för konsumenterna längre fram, redan nu kan jag se hur denna mikrofon kommer att antingen inte sitta på plats eller inte kunna ”formas” så som man vill nära munnen, materialet kommer med tiden bli väldigt mjukt och nästintill svårt att ”forma” så som man vill.

Ljudkvalitén är något som Corsair verkligen har lyckats med denna gången, vi hittar element på hela 50 millimeter som gör ett riktigt bra jobb. Vi har en EQ som vi kan leka med, men jag kunde inte hitta några bra förinställda profiler utöver ”standard” så jag höll mig till denna. Det finns stöd för 7.1-ljud om det är ett måste men ett plus är att det faktiskt finns stöd för Dolby Atmos på PC som man enkelt kan ställa in via en guide i Windows. Dock gäller det att spel och filmer har stöd för Dolby Atmos för att kunna dra nytta av den. Väljer man att använda sitt HS80 RGB Wireless på PS5 så får man dra nytta av Tempest 3D Audio.

Corsair HS80 RGB Wireless

Det finns fler faktorer som Corsair faktiskt gjort rätt med HS80 RGB Wireless, främst så har dom jobbat och gjort ett riktigt bra jobb med komforten men även med ljudet samt mikrofonen. Men där det brister av någon anledning denna gången är materialvalen, på vissa delar. Batteritiden är en annan faktor som av någon anledning är under all kritik fastän att Corsair säger att den ska hålla i 20 timmar, sen att den också saknar snabbladdning fastän vi har med USB-C att göra är också lite konstigt.

Fastän vi har lite brister så måste jag säga att Corsair HS80 RGB Wireless är ett prisvärt headset, prislappen ligger på endast 1 490 kronor och för detta får vi ett headset som funkar lika bra på PC som på konsol tack vare USB dongle.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalitet
6
Komfort
10
Funktioner
7
Pris
9
Tidigare artikelGoogle har slutat sälja Pixel 5 och 4a 5G
Nästa artikelSnabbtitt på nya MS Paint i Windows 11
test-corsair-hs80-rgb-wirelessCorsair HS80 RGB Wireless är ett prisvärt headset som har några brister men med tanke på prislappen tycker jag ändå den levererar och är ett headset med hög komfort, sitta i flera timmar med headset är inga som helst problem.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn