AOC Gaming U34G3XM

AOC Gaming U34G3XM är inte bara en skärm för gaming, alldeles utmärkt till kontoret med sin storlek och prestanda, men finns funktioner som saknas.

Den imponerande bildkvaliteten och den snabba reaktionstiden på skärmen ger en fantastisk spelupplevelse, medan de ergonomiska justeringsalternativen möjliggör flexibel anpassning till olika positioner. Dock är strömförbrukningen relativt hög. AOC har ett rykte om sig att producera högpresterande skärmar, och U34G3XM lever verkligen upp till förväntningarna.

AOC U34G3XM imponerar med sina specifikationer. Med en böjd ultrabred skärm i 21:9-format och en upplösning på 1440p täcker den upp till 110 procent av RGB-färgrymden. FreeSync-tekniken säkerställer synkronisering med AMD-grafikkort och kan uppdateras med en maximal hastighet på 144 Hz.

Panelens responstid är 1 millisekund, och funktionen ”Low Input Lag” minimerar inmatningsfördröjningar i spel med hög reaktion, samtidigt som jag ser U34G3XM som en gamingskärm så har jag använt den för arbete och främst videoredigering där jag ser en ultrabred skärm ett måste i dessa sammanhang.

AOC Gaming U34G3XM

Skärmmenyn är tydlig och strukturerad, med olika spelinställningar tillgängliga som vi är vana vid hos AOC-skärmar, det finns sex fördefinierade spellägen, inklusive FPS, RTS och racingspel, spellägen som jag personligen aldrig använder men det finns där. Dessutom finns det två användardefinierade spellägen för ytterligare anpassning. En nackdel är dock att knapparna för inställningar längst ner till höger på ramen är små och kan göra konfigurationen lite krånglig.

AOC U34G3XM kan justeras i höjdled med över 5 tum, roteras och lutas för att passa olika skrivbordssituationer, vilket garanterar att man kan få till en positionen man önskar, det finns självklart även stöd för VESA-fästen 100x100mm, skärmen utan sin fot väger endast 8 kg så bordsstativ för 27 tums-skärmar fungerar utan problem för mig.

AOC Gaming U34G3XM

AOC U34G3XM kommer definitivt att imponera på gamers med sina spelinställningar och hur väl de populära spelen presterar på den, AOC drar nytta av sin goda erfarenhet av gamingskärmar och det märks även här. Uppdateringsfrekvensen på 144 Hz känns som ett måste hos dagens skärmar idag och detta är helt klart mer än tillräcklig för de flesta spel, detta gör att spelaren kan fokusera på spelet utan att oroa sig för skärmflimmer eller fördröjningar. För att dra full nytta av alla funktioner krävs dock en speldator som klarar av allt detta, men har man koll på skärmen har man nog även koll på sina komponenter.

Jag har svårt att hitta något att klaga på när det gäller AOC U34G3XM, enastående prestanda är det en väldigt prisvärd skärm som med sin storlek och prestanda tror kan vara något för alla, oavsett om man spelar eller jobbar med skärmen. Med U34G3XM får man nästan premiumkvalitet till ett relativt överkomligt pris, både vad gäller prestanda och kostnad.

Är man en användare som kräver att skärmen har en USB-hubb så är detta något som saknas hos U34G3XM, enda anslutningarna som finns är två stycken HDMI 2.0 och en Displayport 1.4, även hörlursuttag på 3,5mm om det känns som ett måste.

Visst, det finns alternativ av skärmar med bättre HDR-prestanda och bildkvalitet, men de kostar betydligt mer. Så när det kommer till valuta för pengarna finns det få ultrabreda alternativ som kan konkurrera med AOC U34G3XM.

RECENSION ÖVERBLICK
Prestanda
8
Funktioner
7
Kvalitet
7
Pris
10
Tidigare artikelAudi har presenterat Q6 e-tron
Nästa artikelStar Wars Outlaws nya trailer visar DLSS 3 och Ray Tracing
test-aoc-gaming-u34g3xmVisst, det finns alternativ av skärmar med bättre HDR-prestanda och bildkvalitet, men de kostar betydligt mer. Så när det kommer till valuta för pengarna finns det få ultrabreda alternativ som kan konkurrera med AOC U34G3XM.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn