Steam är utan tvekan största spelbiblioteket till PC men kommer konkurrenterna börja ta över nu tro?

Nu finns det över 30 000 spel på Steam och för att klargöra lite så inkluderar man inte DLC-paket samt övrig mjukvara bland dessa 30 000. Det är en massa spel och tittar man på hur många spel som läggs till så dröjer det inte länge innan vi får 40 000 spel i biblioteket.

Under 2017 så släpptes det cirka 6 700 spel på Steam medan 2018 så ökade denna siffran till hela 9 300 titlar.

Men i år har Steam fått sig minst en värdig konkurrent, Epic Game Store börjar allt mer och mer att locka till sig utvecklare och detta främst genom att ge tillbaka mer till utvecklarna om dom väljer just deras butik. Men Bethesda är ett annat exempel som väljer sin egna plattform före Steam framöver vilket även det är ett stort bakslag för Steam.

Om Steam har några planer på att göra något åt detta vet vi inte men jag tror inte det finns mycket dom kan göra nu utan mer eller mindre hoppas på att utvecklarna väljer dom framöver fastän det i nuläget ser mörkt ut. Dock har dom sina 30 000 spel och till 2020 väntas denna listan ökat till hela 40 000 spel.

Jag som tyckte att jag ägde många spel med mina 384 titlar så är det inte ens en droppe med tanke på hur många det finns, så man har bra många timmar underhållning kvar innan det är dags att köpa nytt.

Tidigare artikelRecension: Just Cause 4
Nästa artikelRocket League får äntligen crossplay

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn