Teknik intresserade och för dom med intresse att sänka el-förbrukningen med LED, se hit!

Med Philips Hue och dess officiella utvecklar applikation för dess inovativa Wi-fi anslutna LED lampa, så ändrar detta hur en ljussättning kan se ut.

Redan idag så finns det X antal olika applikationer till denna LED lampa. Men det som jag fastnade på var framförallt ett program tillägg till Minecraft där LED lampan ändrar sitt ljus efter vilken tid på dagen det är i ditt Minecraft spel (filmklipp på hur det går till).

Philips trodde att utvecklarna ville göra mera, så Philips öppnade ett officiellt utvecklar program komplett med SDK för iOS och API som tillåter både mjuk- och hårdvare tillverkare att ta tillvara på Philips Hue’s alla olika tekniker.

Philips Hue använder sig av tekniken ”ZigBee” för hem automation, vilket betyder att du kan koppla ihop rörelsedetektorer och anslutna termostater. Genom detta och utvecklar programmet så kan du i praktiken bygga en applikation som tillåter en rörelsedetektor att aktiveras när du öppnar en dörr och därefter ändra ljussättningen. Eller när du sätter termostaten på en viss temperatur att lampan ändrar färg efter värme/kyla.

Andra potentiella områden kan vara för amatör eller proffs fotografer att med hjälp av en applikation till telefonen som har en ljusskänslighets funktion att ändra ljussättning därefter.

Källa: techcrunch.com

Tidigare artikelNyhet: Spelat onlinespel sex år i rad
Nästa artikelVideo: Heart of Swarm-event Live!

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn