Samsung har nu visat upp sin helt nya klocka Galaxy Watch Ultra som klarar av betydligt tuffare tag än den vanliga modellen.

Samsung har presenterat både Galaxy Watch 7 och helt nya Galaxy Watch Ultra som är den som är lite mer av intresse denna gången.

Galaxy Watch Ultra är en klocka som tagits fram för vara lite mer tålig och tåla tuffare livsstilar, om man nu köper en klocka för detta. Under skalet på Galaxy Watch Ultra så hittar vi W1000-chip som ska ha 3,7 gånger bättre prestanda än chippets föregångare.

Galaxy Watch Ultra är IP68-klassad men även ATM10-klassad vilket i sin tur innebär att klockan klarar av tryck ned till 100 meter under vattenytan. Men förutom djup så kommer Galaxy Watch Ultra även att klara av höjder upp till 9000 meter.

Samsung Galaxy Watch Ultra

Galaxy Watch Ultra har en skärm på 1,5 tum vilket är samma storlek som på Galaxy Watch 7 fastän att Ultra ser större ut, detta för sitt hölje och förmodligen ska tåla mer.

Båda klockarna kommer att drivas av Wear OS 5 vilket även blir dom första klockarna som kör på detta OS, Google är tydliga där att dom har jobbat hårt med att optimera batteritiden via OS.

Batteriet i Galaxy Watch Ultra är på 590 mAh vilket ska ge en batteritid på 60 timmar vid normal användning, drar man igång energisparläge så kan man få upp till 4 dagars batteritid.

Både Galaxy Watch Ultra och Galaxy Watch 7 kommer utrustas med Samsungs nya BioActive-sensor vilket bland annat har dubbelt så många lysdioder mot tidigare modeller, detta gör det även stöd för fler våglängder (blå, gul och violett) allt detta för att ge en bättre noggrannhet vid mätning såsom puls och boldsyrenivå.

Är man sugen på en Samsung Galaxy Watch Ultra så kommer den att kosta 8 490 kronor där leveranserna börjar ske den 19 juli. Är man sugen på Samsung Galaxy Watch 7 så finns den i storlek 40mm för 3 790 kronor eller 44mm för 4 190 kronor. Samsung Galaxy Watch Ultra

Tidigare artikelSamsung presenterar Galaxy Z Fold 6
Nästa artikelSamsung har äntligen officiellt presenterat Galaxy Ring

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn