Samsung har presenterat sin nya processor Exynos 2100

Samsung har nu presenterat vad som förmodligen blir den processorn vi kommer få se i deras flaggskeppstelefoner, först ut S21.

Att processorn i våra telefoner bli bättre och mer effektiva för varje år kommer inte precis som en överraskning.

Exynos 2100 har nu presenterats och det ser ut att kunna bli ett rätt så rejält lyft, om man tittar på specifikationerna på papper.

Exynos 2100 kommer att bygga på 5nm Extreme Ultra-violet (EUV) som bland annat ska minska energiförbrukningen med 20 procent vid tillverkning. Vi hittar Cortex X1-kärna med åtta kärnor och klockade till 2,9 GHz. Det är uppdelad i tre Cortex A78-kärnor och fyra Cortex A55 som är mer energieffektiva.

När det kommer till grafikdelen så hittar vi Mali-G78 som har totalt 14 kärnor, Exynos 2100 ska ha 40 procent bättre prestanda när det gäller grafiken samt nu ha stöd för Vulkan och OpenCL.

Kamera är något som processorna fått ta stor del av och så även Exynos 2100. Processorn ska vara utrustad med en bildprocessor som klarar av att hantera upp till hela 200 MP och sex olika sensorer samtidigt, så vi kanske kan vänta oss S21-telefon med sex sensorer inom kort. Tycker man att spela in video är viktigt så kommer Exynos 2100 att klara av 4K i 210 FPS eller varför inte 8K i 60 FPS.

Samsung Galaxy S21-serien förmodligen telefonerna som blir först ut med Exynos 2100, men vi får då hoppas att alla telefoner utrustas med denna processor och att man inte delar upp det med några marknaden med Snapdragon och några med Exynos som Samsung gjort tidigare.

 

Tidigare artikelSony har nu visat upp sin drönare Airpeak
Nästa artikelNintendo Switch med Mario-tema

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn