Cirkeln är fullbordad, nu verkar även Microsoft vara på väg att lansera en smartklocka.

Om dessa rykten stämmer så kommer vi att få se SmartWatches från alla tre stora teknikföretag i höst. Ryktena kommer från tillverkare i Asien som enligt uppgift har varit i kontakt med Microsofts utvecklingsavdelning och blivit ombedda att ta fram delar till en “potentiell klockliknande enhet”. Microsoft kommenterade konstigt nog inte uppgifterna.

Man har även beställt 1,5 tumsskärmar uppger källan så det lär ju inte handla om någon annan enhet än just en klocka.

SmartWatches verkar vara årets pryl för vi har redan hört rykten om att både Samsung, Apple, Google och nu även Microsoft arbetar på klockor. Kickstarter företaget Pebble Technology Corp. har redan lanserat sin eftertraktade Pebble SmartWatch som kopplar ihop sig med telefonen via Bluetooth och sen kan visa viss information som sms och vem det är som ringer.

Enligt en analytiker från RBS så kommer just klockor att bli väldigt populära i år just på grund av att tekniken nu har blivit så liten att man kan få plats med ett gäng olika sensorer som gps och pulsmätare och det är något som konsumenter efterfrågar just nu enligt samma analytiker.

Detta är inte första gången som Microsoft jobbar på en smartklocka dock. Det var redan för ett årtionde sen som man lanserade en SmartWatch driven av företagets mjukvara. På den tiden så kunde man för en abbonemnangsavgift få nyhetsrubriker, sport statistik och meddelanden överförda via FM till sin handled och försöljningen stoppades inte förrän 208.

Källa: Wall Street Journal

Tidigare artikelNyhet: Samsung ATIV Book 6 snart här
Nästa artikelVideo: Fujitsu visar upp revolutionerande touchteknik

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn