Det har nu kommit en läcka som tyder på att Intel kommer visa uppe en uppdaterad version av Haswell med åtta kärnor.

Under Computex för ett par veckor sedan så visades det upp en hel del datorer med Intels nya CPU chip Haswell som ger betydligt bättre batteritid och kraft. Nu har det läckt ut bilder som tyder på en uppgradering av Haswell, kallad Haswell-E, kommer under andra halvan av 2014. Den uppgraderade versionen väntas ha sex till åtta kärnor, jämfört med de fyra som är i dagens datorer. Dessa nya kärnorna kan ha upp till 20MB L3 cache.

I samband med detta så väntas Intel visa upp det nya Wellsburg modekortet som kan köra på DDR4 RAM som klockas upp till 2133MHz.
Vad som är sant och inte märker vi tids nog, men det låter lovande!

Källa:
Engadget

Tidigare artikelRecension: Super Little Acorns 3D Turbo
Nästa artikelSommarlunch med LG

1 kommentar

  1. Det är inte på tal om en uppgradering av Haswell, utan snarare en tillkomst till Enthusiast-segmentet, så läsare skall inte tro att denna processor är avsedd för Socket 1150 (Haswell). Andra processorer som finns i Enthusiast-segmentet är Sandy Bridge-E och Ivy Bridge-E. Den sistnämnda är planerad för release tredje kvartalet 2013.

    Det bör även poängteras att Wellsburg (nämns i artikeln) inte är avsett för vanliga konsumenter utan är till för Intels Xeon (Server processorer) samt Enthusiast-segment. (Socket 1366, 2011 någon?) Så det är alltså inte på tal om någon uppgradering av befintliga Haswell.

    Finns ingen direkt nytta för spelare till att använda processorer ur Enthusiast-segmentet såvida dom inte faktiskt behöver extra flertrådad kapacitet för omkodning av video eller andra flertrådade applikationer. Nyttan i spel från dessa processorer är i princip noll i jämförelse med vanliga i(5|7)-4***.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn