För er som använder Chrome som webbläsare eller ännu hellre ChromeOS som operativsystem känner säkerligen till att det finns appar till Chrome, snart finner du dom även i mobilen.

Det har nu kommit rykten om att Google jobbar på ett verktyg som ska hjälpa utvecklare att göra appar för Chrome kompatibla med mobila enheter som använder sig av Android (4.x) eller iOS. Det som rekommenderas av Android tycks vara 4.0 eller högre, men det ska fungera med 2.2+ också. Vad gäller iOS versioner så är de ända uppgifter som kommit ut ännu TBA.

Har du använt en Chromebook eller Chrome som webbläsare så kanske du känner till att det finns en hel del appar för Chrome som kan hjälpa dig med det mesta. Verktyget som Google jobbar på ska alltså underlätta för utvecklare att porta sina appar även till mobila enheter.
Är du sugen på att testa detta så gör du troligtvis bäst i att ladda ner Google Chrome Beta till Android då det är där Google brukar testa nya saker.

Google har inte velat ge ett officiellt uttalande, men en källa som står nära företaget säger att utvecklare kan testa verktyget idag, men det är långt ifrån färdigt och inget Google vill gå ut med officiellt.

Källa:
The Next Web

Tidigare artikelNyhet: PS3 blir kompatibelt med Gaikai
Nästa artikelVideo: Paper Monsters Recut till Wii U

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn