Charles Martinet är på sin första resa i Norden, detta på grund av RSM. Här är en genomgång av hans föreläsning.

Klockan är snart 11:00 och på scen kommer Charles Martinet strax stå.

Charles Martinet kommer upp på scenen och pratar som Mario och hans vänner. Han säger att det är hans första besök i Sverige och han tycker Göteborg är ”Super Mario”-land, väldigt fin stad vid havet.
Charles pratar om gårdagen då han åt god mat, åkte i skärdgården, men främst gick runt och kollade på alla spel som är en stor del av hans liv.

charles-martinet-3

Charles har jobbat som skådespelare hela livet. Han blev bjuden till en audition i Las Vegas där han skulle göra röster till spel. Först var han väldigt tveksam då han var en professionell skådespelare. Men han åkte dit ändå. Hans uppdrag var att göra rösten till en Italiensk rörmokare från Brooklyn.
De enda spel han kände till innan Super Mario var Pong och Space Invaders. Då han inte visste något om spel så gick han in i en ung roll han hade tidigare. Auditionen tog inte slut förrän han inte hade något mer att prata om, efter 35 minuter fortsatte han att prata. Vid den tiden tvingades han sluta då filmen tog slut i kameran.

I fem år åkte de runt och jobbade med att filma och utveckla rösten, fram till de började jobba med Super Mario 64. Med denna historia tycker Charles att det känns stort att komma till Retrospelsmässan i Göteborg och se alla spel tillsammans med alla fans.

Han ber oss i publiken fråga honom en fråga, det är ett tyst i publiken och Charles säger: ”What’s your favorite game?”, publiken skrattar och Charles börjar prata om hans favoritkaraktär ”Luigi”. När barn frågade om Luigi i början så var inte Luigi klar, så han ”ropade” på Luigi som inte fanns på plats. Luigi svarade med några få ord och sa att han var upptagen med att laga mat. 

charles-martinet-2

Varför valdes Charles att vara med i Skyrim?

Charles har ingen aning hur han fick jobbet, men han misstänker att det beror på hans bakgrund med Nintendo och Ratchet and Clank.

Publiken frågar ”Vilket är ditt favoritspel i Marioserien?”

– Med glädje åker han på jobb för att spela nya Marioröster. När han för första gången såg Super Mario Galaxy på E3 var det en riktigt stor händelse då han tycker det är ett fantastiskt spel. Men vilket som är bäst är väldigt svårt!

Kommer det dialoger i Mariospel?

– Det bästa med Nintendo är att de älskar göra TV-spel, men när det kommer till dialoger så är det något Nintendo inte lägger speciellt mycket vikt. De jobbar hellre med spelet i sig och en fördel med att inte använda sig av dialoger är att det är väldigt universalt. Troligtvis kommer det inte speciellt mycket dialoger i Mariospelen.

Har rösten ändrats under åren?

Den har ändrats mer positivt då det är mer uppåttoner nu för tiden, innan var det mer tillbakadraget.

Favoritreplik av Mario

– Mamma Mia, eller Heeere weeee gooooo!

-Charles upptäcker projektorn som lyser tvärs över scenen och ser att han är med på TV och att Super Mario hoppar på hans huvud.

Finns det fler Marioskådespelare?

Princess Peach, Bowser och Daisy följt av ett antal fler görs av andra personer, Charles gör de största karaktärerna som Mario, Luigi etc.

Om du inte får välja mario, vilken är då din favoritkaraktär?

Charles tar upp Luigi igen och börjar dra repliker från Luigi!

Om vi tar en karaktär från en annan utvecklare?

Det var en karaktär där han spelade ”A man in a garbagecan”. Mest för att det var väldigt udda att vara just en man i en soptunna och säga, ”Hey, I am the man in the garbagecan”.

Charles fortsätter att prata om hur han älskar att göra folk glada och älskar att jobba med Nintendo då han får göra just detta då det är väldigt glada repliker han gör i Mariospelen. Det märks att Charles är ödmjuk och en otroligt pratglad person!

Tidigare artikelNyhet: Unreal Tournament gör comeback
Nästa artikelNyhet: Speltoppen vecka 17

2 kommentarer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn