Sable är ett spel där man spelar som huvudkaraktär (Sable). Spelet börjar i en liten by kallad Ibexi som också används som din tutorial värld.

Tutorial lämnar dig med väldigt lite kunskap om hur spelet faktiskt spelas bortsett från grunderna som hur du springer och kallar på din svävande cykel. Detta kan göra att man inte vet hur man ska börja sitt äventyr i den gigantiska världen och tvingar en att bli självlärd om man inte vill söka upp en tutorial online..

När man först åker ut på sin cykel möts kan man mötas av nya städer, ruiner och tempel som långsamt kommer att få dig att fatta hur spelet funkar. 

Sable

I slutet av tutorialen så får man en waypoint till en stad där man möter en mekaniker som ger dig en quest vilket resulterar i att du får en mechanist badge. Om man får tre badges i ett område såsom entertainer eller guard så kan man gå till en mask maker som kommer att ge dig en mask i utbyte mot dina badges. Och det är det som spelet i sig går ut på. Gör quests och skaffa masker.

Spelets början kan vara väldigt svår i början eftersom din karta är helt blank. Man måste antingen leta efter städer och ruiner att göra quests i eller ha turen att hitta en trader som ger dig en karta för en av världens delar.

Spelet gör ett fantastiskt jobb med att få dig att förstå karaktärer du kanske bara har pratat en eller två gånger med, och detta bygger bara på spelets sköna miljö där man bara roamar runt och letar efter nästa sak att göra.

Sable

Jag är helt säker på att artstylen i Sable är det bästa många har sett men personligen så gillar jag inte att världen saknar detalj och helt förlorar sina starka färger på natten. Musiken är underbar när den spelas men mestadels av tiden så lämnar din dig med bara bakgrundsljud som vinden och motorn på din cykel och det kan göra att spelet känns tomt.

Sable är ett spel med många underbara quests och städer som man kan utforska men spelet har mängder med problem. Världen är extremt stor vilket resulterar i att den ofta känns tom med bara öknar så långt ögat når. Spelet har många gameplay bugs som att din cykel inte kommer till dig och att du kan simma i luften vilket tvingar dig att ladda om världen. Spelet är också på gränsen till ospelbart utan kontroll på grund av meny buggar där man fastnar på kartan och där musen försvinner. Spelet är självklart nytt och buggarna kommer till 100% fixas men för stunden så har spelet väldigt många problem.

Sable

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
6
Ljud
5
Miljö
8
Story
8
Tidigare artikelXbox firar 20år med sneakers som sticker ut
Nästa artikelFarmville 3 har fått ett släppdatum
recension-sableSable är ett spel med en annorlunda grafisk stil som har sina för- och nackdelar. Men det som får spelet att faktiskt leverera är miljön allt utspelar sig på och storyn, en story som faktiskt blir allt mer intressant, annorlunda men ändå imponerande.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn