Äntligen har Ratchet and Clank släppts till PS4 och som vi har längtat, men har det varit värt längtan?

För att börja med att vara ärliga så har jag personligen aldrig spelat ett Ratchet and Clank spel tidigare. Jag har spelat en hel del Playstation dom senaste åren men tyvärr aldrig ett Ratchet and Clank som jag faktiskt såg lite fram emot denna gången.

Fastän detta Ratchet and Clank till PS4 inte är ett nytt spel utan en omgjord version av originalet men med mer material samt en längre och mer intensiv story denna gången, detta är säkert för många andra en perfekt början att ta sig igenom denna resa med Ratchet och Clank på en ny konsol. För dom som har spelat Ratchet and Clank tidigare så kommer man nog känna igen flera av karaktärerna samt planeterna som spelet ut spelar sig på.

Hela storyn med  Ratchet and Clank börjar väldigt roligt och vi får vara med om hur Captain Quark berättar hur han träffade på dessa två som inte visade sig vara dom han trodde att dom var.

Man spelar spelet mellan olika planeter som man flyger till med sitt rymdskepp och menyerna i spelet är väldigt lätta att förstå samt att det står väldigt noggrant vad som ska göras på varje planet för att kunna ta sig vidare.

Ratchet-and-Clank-4

Fienderna varierar på varje planet och här har man verkligen lekt med fantasin och vi älskar det. Ratchet and Clank har en massa humor när det kommer till olika repliker och manus, vi spelade igenom spelet på engelska och hade svårt att hålla oss för skratt ett par gånger. Man kan under spelets gång köpa nya vapen ,uppgradera dessa samt byta sin utstyrsel via olika kort och andra uppdrag som man gör i sina äventyr.

Grafiken i spelet är underbar och det är tillräckligt snyggt för att det ska hålla en mer barnslig nivå och vara barnvänligt. Men utvecklarna har ändå lyckats få till det riktigt bra när det kommer till lava, växter och vissa större bossar som har sin detaljer och skrämmer slag på en lite innan Mr. Zurkon kommer till ens undersättning.

Ratchet-and-Clank-1

Ljudet, rösterna och allt däromkring sätter utvecklarna perfekt för ett spel som Ratchet and Clank där det ligger en del fokus på humor men ska ändå kännas lite seriöst när det väl gäller.

Ratchet and Clank håller helt klart måttet och är värt varenda krona om man vill ha lite rolig underhållning, tyvärr håller spelet allt för många timmar och någon co-op med andra finns tyvärr inte heller. Ratchet and Clank är tyvärr ett sådant spel som man spelar igenom en gång och hittar det man vill, sen hamnar det på hyllan.

Ratchet-and-Clank-front

Omdöme

Alltså vi kan inte annat än älska Ratchet and Clank och det man har gjort med spelet till PS4. Det är svårt att hitta brister förutom att en co-op nästan känns som en självklar grej i Ratchet and Clank till PS4 där man redan har två karaktärer som två spelare kan spela igenom och hjälpas åt under sina uppdrag.

Tyvärr har vi svårt att ge mervärde i spelet när man spelat igenom det en gång och man kan nästan garanterat säga att spelet nån gång i framtiden kommer erbjudas för Playstation Plus-prenumeranter och väntan kan vara värd.

Tidigare artikelNyhet: Mannen bakom Doom har visat upp sitt nya spel
Nästa artikelNyhet: Withings köps upp av Nokia

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn