Project Cars 3 kom verkligen som en överraskning i år, tredje gången gillt brukar man säga men denna gången blev det långt ifrån gillt.

Slightly Mad som är utvecklarna bakom Project Cars-spelen har verkligen har en intressant resa och växt till sig rejält sedan första spelet släpptes. Men detta har tyvärr mer gjort skada än nytta där inte mycket som Slightly Mad gjort senaste tiden har varit bra, tvärtom så är det ren katastrof.

Bara i år har Slightly Mad släppt Fast & Furious Crossroads och Project Cars 3, två spel som hela industrin inte riktigt har tyckt om utan tvärtom, blivit två spel som verkligen smutskastats i år.

Men ok, fastän att Project Cars 3 inte har bästa ryktet, är det verkligen så dåligt som många säger?

Project Cars 3

När Slightly Mad marknadsförde Project Cars 3 så sa dom att detta skulle vara mer av ett simulator än arkad, något som väldigt många fans hoppades på och verkligen såg fram emot. Just bilfysiken har kanske inte vara den bästa hos Project Cars spelen men denna gången är det värre än tidigare. Man har helt enkelt tagit från Project Cars 2 och förenklat den ytterligare där man varken får någon känsla för fart eller kontroll. Det finns så mycket hjälpmedel att ibland känns det som att spelet går på autopilot.

Slightly Mad som har så lång erfarenhet av just bilspel gör mig både ledsen men samtidigt förvånad hur det kan ha gått så fel som det gjorde denna gången. Varför säger man att man gör det fansen vill fastän det inte alls är så, fansen vill ha mer åt simulatorspel hållet och inget annat.

Något annat som man skryter med i Project Cars 3 är att man har över 200 bilar att välja mellan, det stämmer dock så måste man spela en massa i karriärläget för att kunna låsa upp dom, detta har vi sett tidigare och ärligt talat har jag aldrig tyckt om det. Jag vill kunna köra alla bilar direkt på ett eller annat sätt utan att behöva spendera en massa timmar på karriärläget för att köra min drömbil.

Project Cars 3

Jag minns hur man en gång i tiden spelade Gran Turismo och det jag alltid hatat med just dom spelen är att när man börjar sin karriär så ska man börja med en riktigt klen och tråkig bil, varför? Detta är ett spel där man skryter om fart och vind men jag får nöja mg med en Nissan på knappt 200 hästar. Förstår att det är lite av en upplärningsfas men man kan väl lära sig med en Mercedes AMG lika mycket om med en Nissan. Avskyr hur man inte lärt sig av detta, hur man fortsätter köra som man ”gjorde förr” istället för att gå en egen väg och imponera på oss med nytänk.

Grafiken i Project Cars 3 är även detta en rejäl besvikelse, det känns som att vi kör på samma nivå som Project Cars 2 om inte i många fall sämre. Det enda som jag egentligen kan lyfta som är positivt med just grafiken är vädereffekterna i spelet, dom är faktiskt helt ok. men allt annat är en rejäl besvikelse och då har jag testat spelet på PC med högsta inställningar, jag vill inte ens veta hur spelet ser ut på konsol.

Ljudet som är bland det viktigaste i ett bilspel gör sig bra denna gången, motorljudseffekterna har verkligen en bra känsla och där har man på något sätt gjort rätt. Musiken dock är bedrövlig, musiken i menyerna är så upprepande, så jobbigt och har man nånsin spelat ett dåligt mobilspel så kommer man känna igen musiken därifrån.

Project Cars 3

Finns så mycket fel med Project Cars 3, det märks tydligt att Slightly Mad har en typ av vision med spelet men det blev långt ifrån det dom hade tänkt sig. Det känns som att detta hade varit ett perfekt spel att köra på en beta för att se vad fansen tycker och i sin tur ”fixa till” spelet i den mån som går och åtgärda många problemen och buggarna i spelet. För buggar finns det, gott om dom. Allt från att bilden fryser helt, börjar lagga mitt i ett race till att menyerna försvinner och man sitter fast.

Slightly Mad skulle tagit mer tid med Project Cars 3 och jag får känslan att dom idag hade önskat att dom kunde dra tillbaka spelet för att åtgärda många av felen, men nu är det försent. Två misslyckanden av Slightly Mad i år gör att förtroendet är borta för studion, nu är det en lång väg tillbaka och frågan är vad nästa spel blir.

En gång i tiden stod Cars i Project Cars för ”Community Assisted Racing Simulator” men detta verkar ha raderats och istället blir det en riktigt katastrof. Kanske ska Slightly Mad testa på en annan genren nu och det behöver inte vara något negativt.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
3
Ljud
4
Multiplayer
4
Känsla
2
Tidigare artikelSamsung bjuder in till nytt Unpacked-event
Nästa artikelStar Wars: Squadrons – “Hunted” CG Short
recension-project-cars-3Project Cars 3 blev inte som någon hade tänkt sig. Detta blev en rejäl besvikelse och kanske årets största tyvärr, nu hoppas jag bara på att det inte blir ett Project Cars 4 och om det blir så ska det vara exakt samma personer som gjorde första spelet.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn