[av_image src=’https://www.teknikhype.se/wp-content/uploads/2017/02/nioh-front-1.jpg’ attachment=’24972′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Team Ninja gör ett försök att skapa något dem annars inte är vana vid och dem lyckas, nästan med full pott.

Team Ninja tidigare kända för Dead or Alive (fightning) och Ninja Gaiden som är ren action och en brutal sådan.

Denna gången är det dags för något helt nytt för Team Ninja men inte för oss som spelare då spelstilen känner vi igen från bland annat Dark Souls.

Nioh är ett action-rpg med stort fokus på att hitta rätt vapen, rätt timing på sina attacker och bara ha en massa tålamod istället för att stressa igenom banorna.

Redan från start så märker vi att variationen av miljöer kommer vara enorm där vi grund i botten är nån typ av ninja som kan hantera vapen som samurajsvärd, spjut, pilbåge, gevär samt några andra ninja inriktade vapen som gör allt så mycket roligare och betydligt blodigare.

Eftersom det finns en del RPG i Nioh så gäller det att hitta rätt gear, uppgradera sin gubbe via olika poängsystem samt hålla koll på sin ”spirit” i spelet som ger en lite bättre attacker under en kort tid men som kan vara minst lika viktigt som ett vapen som gör mycket skada, allt detta är nytt för alla spelarna men Team Ninja gör ett utmärkt jobb för att förklara detta redan från start men kan upprepas om det krävs. I Nioh så handlar det inte alltid att slå hårdast eller snabbast, här gäller det att även kunna blocka i rätt tid, parera eller hoppa undan i rätt tid för att överleva eller kunna göra en ”counter-attack”.

Stridssystemet är komplex vilket tar tid att komma in i och för varje ny värld vi kommer till får vi även ta del av nya fiender som gäller att vi kommer in i för att kunna läsa av deras attacker mot oss, är man inte van vid detta stridssystem så kan det ta lite tid men tålamod och räkna med att dö bra många gånger i Nioh.

Variationen av miljöerna är mer eller mindre enorma och det är nästan ett måste i spel som Nioh, i varje men väldigt många miljöer innehåller även nya fiender vilket gör att spelet erbjuder en stor variation redan från start, utan krav på DLC.

Storyn i sig handlar om västerlänningen William som fört honom till Japan som vi inte känner igen annars utan blivit besatt av demoner och korruption. Ärligt talat så blir man aldrig fast vid storyn utan istället är man på jakt efter nya vapen, nytt gear som ska se coolare ut och göra så mycket skada som möjligt. Storyn finns där och när man ska ut på äventyr behöver man inte endast välja att göra huvudstory uppdrag utan kan även göra en hel del sidouppdrag och andra utmaningar som belönar en gott.

Team Ninja har lyckats skapa Nioh som en god utmaning för dem flesta och tycker man att Dark Souls är svårt så är inte Nioh ett undantag om inte tvärtom, det gäller som vi nämnt tidigare att ha tålamod och spela smart.

Gällande grafiken i Nioh så är det snyggt, detaljerat och alldeles perfekt för ett action-rpg som Nioh. När man startar spelet första gången får man välja mellan tre olika grafiklägen

  1. Detaljerad grafik med låst FPS
  2. ”film”-läge med en stabil 60 FPS men på en bekostnad av grafiken
  3. Mest detaljerad grafik med varierande FPS, max 30. (bäst på PS4 Pro)

Nioh går även att spela i antingen 1080p eller 4K där man också kan välja att spela i antingen 30 eller 60 FPS på bekostnad av grafikens detaljer.

När vi suttit i x antal timmar så har vi fortfarande roligt med Nioh fastän det finns några mindre brister såsom att kameravinklarna kan ibland ställa till det, rejält! samt att grafikvalen kan få många gamers att klia sig på skallen och undra vad som passar just dem bäst. Vi tycker dock det är ett stort plus med valmöjligheter men uppskattas inte av alla.

Nioh är precis som Dark Souls ett spel man måste ha stort tålamod med men spelar man alla korten rätt kan man ta sig igenom det mesta relativt lätt utan att behöva försöka sig på det allt för många gånger.

Team Ninja har gjort ett utmärkt jobb med Nioh och vi får hoppas att även framtida spel från studion kan överraska på samma sätt som denna gången.

Omdöme

Team Ninja överraskas oss ännu en gång och äntligen får Dark Souls inte en konkurrent utan ett spel inom samma genre och minst lika svårt för dem flesta. Nioh lever upp till många förväntningar och en story som gör det intressant fastän alla kanske har intresset för dessa ninjas.

[wp-review id=”24835″]

[/av_textblock]

[av_comments_list]

Tidigare artikelTest: Razer Ornata Chroma
Nästa artikelNokia 3310 gör comeback

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn