Äntligen har vi fått alla Star Wars-filmer samlade i en utgåva av Lego-spel men är detta vad fansen ville ha? Eller är det för nya fans kanske?

Jag kan säga redan nu att jag är verkligen en sucker för Star Wars. Det är något som följt mig sen jag var ett barn och detta mycket tack vare min äldre bröder. När det gäller just Star Wars-relaterade spel och filmer så är jag alltid lika nyfiken och sugen på att se vad det är idag.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga är långt ifrån ett undantag där jag äntligen ska få chansen att spela igenom alla Star Wars-filmer i ett spel med en Lego-värld som man inte annat än bara kan älska. Det som jag dock var lite orolig över var att utvecklarna skulle ha alldeles för mycket humor i spelen vilket jag helst är utan, lite lagom skadar inte.

TT Games som är utvecklarna bakom alla Lego-spelen säger att just Lego Star Wars: The Skywalker Saga är deras största spel hittills och mest ambitiösa på många sätt. Det märks ganska snabbt att just det grafiska ha fått sig ett rejält lyft fastän jag inte förstod detta förrän jag jämförde första Lego Star Wars-spelen med dagens och wow vilken skillnad.

Det som jag dock hade problem med var kameran, det kunde bli riktigt bökigt med vissa kameravinklar vilket man tycker att TT Games borde kommit på ett sätt att lösa, för många kanske inte hela världen men för mig påverkar det spelandet och hela upplevelsen i vissa fall.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

När det kommer till storyn i detta spel behöver jag nog inte gå in på detalj vad det handlar om, det är Star Wars och man följer i stort sett det filmerna ger oss, men oftast med en liten twist av något slag. Det jag istället lagt fokus på är själva känslan att springa runt i Star Wars-världar uppbyggda i Lego som faktiskt känns riktigt bra och på något sätt mysigt.

Att denna gången få spela igenom ALLA Star Wars-filmerna i ett spel är helt klart ett enormt plus och något som jag tror många fans väntat på länge. Man kan till och med få välja vilken ordning som man ska spela alla Star Wars-filmerna i, detta är helt enkelt helt upp till en själv.

Det finns mycket att göra på varje planer, varje bana, mycket hemligheter att ta reda på och vill man verkligen fullfölja spelet och klara det 100% har man bra många timmar framför sig att nöta på dom olika planeterna.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

När det kommer till Star Wars-spel så handlar väldigt mycket om upplevelser och känsla i spelen., något som TT Games lyckats väldigt bra denna gången. Jag har inte spelat alla Lego-spelen som finns där ute, men senast jag spelade var bra många år sedan och för att jämföra detta med idag så har det hänt en hel del. Förutom att man förbättrat mycket så har det tillkommit en del nya spelmekaniker vilket är kul med tanke på hur mycket kul man kan göra med Lego.

Gillar man Star Wars, gillar man Lego så kan jag inte annat än säga att Lego Star Wars: The Skywalker Saga är ett måste. Gillar man bara ena så skulle jag nog ändå rekommendera detta spel, det är en upplevelse och ett äventyr som hela familjen kan ha kul med.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
9
Ljud
8
Story
8
Miljö
10
Tidigare artikelAnker har släppt ny dockstation
Nästa artikelObi-Wan Kenobi kommer på besök i Fortnite
recension-lego-star-wars-the-skywalker-sagaLego Star Wars: The Skywalker Saga är precis det som fansen har väntat på och detta kan bli ett äventyr som vi tar med oss i många år framöver. Nu är då frågan vilken blir nästa stora Film-serie att samlas i en utgåva av Lego-spel?

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn