Lego spelen verkar aldrig ta slut och denna gången är det dags för oss att spela som skurkarna fast med den gulliga Lego-stilen.

Varje år släpps flertalet Lego spel men varje gång så är det även något nytt, kanske inte till det grafiska men nya mekaniker och inte helt oväntat en hel del nya karaktärer att ta sig an.

Men denna gången ska vi inte spela som dom goda utan istället är det dags att ta sig an dom kända DC-skurkarna Joker, Harley Quinn, Cheetah, Solomon Grundy och Lex Luther. Skurkar som nog dom flesta känner till främst om man till exempel tittat på Batman eller Superman filmerna.

Fastän man spelar som skurkar i Lego DC Super-Villains så är det ändå dom goda man ska rädda, Justice League som består av bland annat Superman och Batman. Kort och gott det som har hänt är att en annan grupp skurkar vid namn Justice Syndicate har spärrat in hjältarna som vi känner till som goda i ett portabelt fängelse, detta är självklart något som våra kända DC-skurkar inte accepterar och går då med på att rädda våra superhjältar för att det är deras stad at sprida skräck i och ingen annan.

Det som är ett stort plus enligt mig är att vi denna gången får vara med om en berättelse i ett Lego-spel som kanske inte alla känner till och som har fått en lite twist från utvecklarna vilket gjorts riktigt bra och spelet blir inte bara mörkt och tråkigt men betydligt charmigare än jag hade trott när det kommer till att spela skurkar.

Som vanligt när det kommer till alla Lego-spelen så finns det en massa humor i spelet vilket enligt mig nästan är ett måste för just dessa typ av spelen. Det som är lite ovanligt dock mot andra Lego-spel denna gången är att vi faktiskt har röstskådespelare i spelet och flera av rösterna är klassiska röster såsom Mark Hamill som Joker eller varför inte Kevin Conroy som Batman.

Lego DC Super-Villains bjuder även på möjligheten att skapa sin egna ”superskurk” och detta allt från att välja utseende till att välja vad för typ av superkrafter man ska ha, kort och gott kan man skapa en ond version av Superman om man känner för det. Men det finns även flera olika andra mekaniker som lagts till i spelet som vi inte känner igen från tidigare Lego-spel, vi kan till exempel se hur våra karaktärer utvecklas under spelets gång där vi kan låsa upp nya krafter, förmågor m.m.

Men där det brister lite i detta Lego-spelet som många andra är att känslan när man väl börjar röra på sig och spela spelet inte skiljer sig mycket från andra Lego-spel tyvärr. Vi känner igen oss väldigt mycket och i många fall gäller det helt enkelt att förstöra rätt sak för att kunna bygga upp en ny med rätt Legobitar. Vi känner igen oss väldigt mycket i själva spelandet och grafiken som gör att desto mer vi spelar desto mer tröttnar man om man spelat många av dom tidigare spelen. Jag har alltid tyckt om att lösa pussel i spel och Lego har inte varit ett undantag, även denna gången får vi ett och annat pussel att lösa och ibland svårare redan tidigt in i spelet men ibland betydligt lättare, variationen finns men ibland är lösningen betydligt lättare än man tror så ingen ide att överanalysera problemen.

Det som lyfter spelet mest och som får Lego DC Super-Villains att skina är helt klart storyn i spelet som jag inte hade en aning om, trodde ärligt talat inte det skulle vara så mycket story utan mer som en öppen värld, men så fel jag hade.

Grafiskt i Lego DC Super-Villains har det inte hänt särskilt mycket från tidigare spel, det är betydligt färggladare spel än tidigare men när det kommer till detaljer och dylikt så ser det likadant ut och det man lagt fokus på istället är lite mer detaljer på mellansekvenserna i spelet som är en hel del om man väljer att följa storyn.

 

Största lyftet som detta Lego-spelet har fått är utan tvekan ljudet med mer detaljer men även att vi nu har röstskådespelare och kända röster som kom mer eller mindre som en chock. Eftersom vi kan röra oss i en hel stad med olika fordon och egenutvecklad skurk så har utvecklarna fått till ljuddesignen i spelet riktigt bra.

Jag minns i dom första Lego-spelen för bra många år sedan var det stora problem med buggar, buggar som kunde ställa till det rejält när man väl var inne i storyn och man fick till ett bra ”flow”, men detta var inga problem alls i Lego DC Super-Villains och det märks väldigt tydligt att det är samma utvecklare bakom alla Lego-spelen och att erfarenheten finns hos dom där man skapat ett riktigt polerat spel med bra många speltimmar framför sig. Det ända problemet som jag hade med detta precis som många andra Lego-spel var och har alltid varit kameran som kan ställa till det rejält i olika situationer.

Lego DC Super-Villains må se ut som många andra Lego-spel dock erbjuder spelet mycket nytt när det kommer till berättandet. Spelet är precis lika charmigt och mysigt som dom andra Lego-spelen där vi denna gången har betydligt mer att göra än bara en story, lite som ett och annat sidouppdrag.

[wp-review id=”32849″]

Tidigare artikelTest: Blue Compass
Nästa artikelMonster Hunter World första expansion bekräftat

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn