Blue är kända för sina mikrofoner men förutom mikrofoner behövs även tillbehör såsom en mikrofonarm, men vart brister det?

Att ha en bra mikrofon idag ser ut att bli allt mer ett måste och håller man på att till exempel spela in mycket podcast, streama eller helt enkelt vill erbjuda ett bra ljud så krävs det även en bra mikrofon.

Men förutom att ha en bra mikrofon så behövs även tillbehören runt om ska funka som det är tänkt och göra det bra också. En mikrofonarm är enligt mig nästan ett måste då man med säkerhet inte får med oljud som bordet kan ställa till med samt att man ha mikrofonen på en fast punkt.

Att just Blue skulle komma med sin lösning på mikrofonarm var bara en tidsfråga och den heter Compass.

Blue Compass är en robust mikrofonarm som är helt täckt i plast men som ändå får till en premiumkänsla och har funktioner som många andra armar saknar. Blue har till exempel skapat som en ”kanal” i själva armen där man kan gömma kabeln vilket är ett stort plus, men det är nog ändå främst designen som jag fastnar för hos Blue Compass då den är stilren och gör det den som har ändamål att göra, hålla mikrofonen på plats samt säkert.

Det ända som jag hade lite svårt för eftersom jag flyttar runt på min mikrofon ganska mycket är att dom olika axlarna som man kan ”böja” på måste man skruva loss och sedan fast när man är i rätt position, det är alltså ingen fjäder eller liknande som håller den på plats utan man får ställa in rätt position och sedan köra på det. Detta är garanterat något som passa andra men just för mig vill jag ha en mer ”flexibel” mikrofonarm som håller allt på plats även om jag väljer att flytta runt på mikrofonen.

Blue Compass precis som många andra populära mikrofonarmar kan man skruva fast i sitt bord på två olika sätt, antingen om man väljer att skruva in armen direkt i bordet genom att borra ett hål eller om man väljer att använda sig av fästet som följer med som är robust och inte kräver några hål utan håller hela kitet på plats.

Inte helt oväntat kanske så passa Compass med alla mikrofoner från Blue med det gäller dock att köpa till rätt shockmount för att det ska funka, allt detta står på Blues hemsida.

Men är då Blue Compass värt sitt pris på strax över 1000 kronor? 

Om man ska ha mikrofonen på ett och samma ställe och inte flytta på den alldeles för mycket och vill ha en stilren arm som inte har kablar hängandes samt ser bra ut på skrivbordet så är Compass helt klart det rätta alternativet.

Behöver man dock en arm som man enkelt kan flytta runt på så kanske man ska avvakta lite tills dess att Blue har en bättre lösning på detta och kanske kommer med en mikrofonarm som är lite mer flexibel är vad Compass är idag.

[wp-review id=”32839″]

Tidigare artikelThe Walking Dead: The Final Season kommer tillbaka i januari
Nästa artikelRecension: Lego DC Super-Villains

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn